Επιτροπή λοιμωξιολόγων: Όλες οι εισηγήσεις για φροντιστήρια, λιανεμπόριο, παραλίες, καταστήματα

Πάρθηκαν οι τελικές αποφάσεις για την επανεκκίνηση δραστηριοτήτων όπως το άνοιγμα των φροντιστηρίων από την κυβέρνηση, μετά τις σχετικές εισηγήσεις της Ειδικής Επιτροπής.

Επιτροπή λοιμωξιολόγων: Όλες οι εισηγήσεις για φροντιστήρια, λιανεμπόριο, παραλίες, καταστήματα

Η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 έκανε τις εισηγήσεις της και η Κυβέρνηση έλαβε τις τελικές αποφάσεις για την επανεκκίνηση περεταίρω δραστηριοτήτων.

Ανάμεσα σε αυτές, το άνοιγμα των φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων στις 10 Μαΐου, το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών στις 8 Μαΐου, την επαναλειτουργία δικαστηρίων στις 10 Μαΐου.

Αναλυτικά:

· Από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

· Από 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.

· Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.

· Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

· Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.