ΟΠΑΠ: Απέκτησε τον αποκλειστικό έλεγχο του ομίλου Stoiximan

Τον αποκλειστικό έλεγχο του ομίλου Stoiximan απέκτησε ο ΟΠΑΠ, μετά το "πράσινο φως" από τις αρχές ανταγωνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο.

ΟΠΑΠ: Απέκτησε τον αποκλειστικό έλεγχο του ομίλου Stoiximan

Ειδικότερα, η ΟΠΑΠ ΑΕ, σε συνέχεια της ανακοίνωσής της με ημερομηνία 17 Μαρτίου 2021, ανακοίνωσε ότι από την 27η.04.2021, σε συνέχεια συμφωνητικού που καταρτίστηκε την ίδια ημερομηνία αναφορικά με σχετικές τροποποιήσεις στα εταιρικά έγγραφα των νομικών προσώπων που ελέγχουν ή/και λειτουργούν, άμεσα ή έμμεσα, την επιχειρηματική δραστηριότητα του Ομίλου Stoiximan σε Ελλάδα και Κύπρο (στο εξής "SMGC"), απέκτησε, μέσω της OPAP Investment Limited, αποκλειστικό έλεγχο επί της SMGC, στην οποία κατέχει μερίδιο 84,49%.

Με την κίνηση αυτή ο ΟΠΑΠ αποκτά το προβάδισμα, δεδομένου ότι η Stoiximan κατέχει κυρίαρχη θέση στη διαδικτυακή αγορά τυχερών παιγνίων σε Ελλάδα και Κύπρο. Αυτό σε μια συγκυρία κατά την οποία ο κλάδος των online τυχερών παιχνιδιών αποκτά συγκεκριμένο ρυθμιστικό πλαίσιο, ενώ τις περασμένες ημέρες δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, μεταξύ άλλων, για τη διοργάνωση και διεξαγωγή τυχερών παιγνίων μέσω Διαδικτύου και για τον κανονισμό παιγνίων περί εμπορικής επικοινωνίας τυχερών παιγνίων.

Οπως έχει αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας, η κυβέρνηση νομοθέτησε τον Οκτώβριο του 2019 τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου, συνεκτικού και αποτελεσματικού νομοθετικού πλαισίου για την αγορά διαδικτυακών παιγνίων. Στόχος, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός, μέσω κανονιστικών διατάξεων, του πλαισίου λειτουργίας της αγοράς τυχερών παιγνίων μέσω Διαδικτύου, η αύξηση των εσόδων του Δημοσίου, η προσέλκυση επενδύσεων, η διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού και η ασφαλής συμμετοχή των παικτών.

Πηγή: capital