Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του πρώην Καπνεργοστασίου στη Λένορμαν

Το κόστος της ανακαίνισης του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου, επί της οδού Λένορμαν ανήλθε στα 1,2 εκατ. ευρώ.

Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του πρώην Καπνεργοστασίου στη Λένορμαν

Έτοιμο να φιλοξενήσει στις 12 Ιουνίου τις εκδηλώσεις του πολιτιστικού προγράμματος Σύγχρονης Τέχνης 2021, είναι το ανακαινισμένο κτίριο του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου, επί της οδού Λένορμαν.

Το κόστος της ανακαίνισης του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η Βιβλιοθήκη και το Τυπογραφείο της Βουλής, ανήλθε στα 1,2 εκατ. ευρώ και καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από τον οργανισμό ΝΕΟΝ, με τον χώρο να παραμένει στη διαχείριση της Βουλής για τη φιλοξενία και διοργάνωση πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων.

Ο Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Οργανισμός κοινής ωφέλειας ΝΕΟΝ ιδρύθηκε το 2013 από το συλλέκτη και επιχειρηματία Δημήτρη Δασκαλόπουλο. Ο ΝΕΟΝ φιλοδοξεί να φέρει τη σύγχρονη τέχνη κοντά στο ευρύ κοινό, αξιοποιώντας παράλληλα χώρους που συχνά παραμένουν πολιτιστικά ανεκμετάλλευτοι, σε σύμπραξη με θεσμικούς φορείς του πολιτισμού. Στρατηγική του Οργανισμού είναι να αναδείξει αυτούς τους εμβληματικούς χώρους και να τους φέρει στο προσκήνιο της πολιτιστικής δράσης, σε μια προσπάθεια να αναβαθμίσει την καθημερινότητα του σύγχρονου πολίτη μέσα από συναντήσεις με τη σύγχρονη τέχνη στον ιστό της πόλης. Ο ΝΕΟΝ έχει υλοποιήσει σημαντικά έργα υποδομής σε χώρους όπου έχει διοργανώσει εκθέσεις, με σκοπό την ουσιαστική αναβάθμιση και περαιτέρω αξιοποίηση των χώρων αυτών, όπως το Ωδείο Αθηνών, το Εθνικό Αστεροσκοπείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου.

Πηγή: athina984.gr