Η Ινδία ξεπερνά τους 200.000 θανάτους από κορονοϊό - Σοβαρές ελλείψεις και αυτοσχέδια κρεματόρια

Η υγειονομική κρίση γίνεται ολοένα σοβαρότερη στην Ινδία, όπου έχουν επιβεβαιωθεί σχεδόν έξι εκατομμύρια μολύνσεις προτού καν συμπληρωθεί ένας μήνας τον Απρίλιο.

Η Ινδία ξεπερνά τους 200.000 θανάτους από κορονοϊό - Σοβαρές ελλείψεις και αυτοσχέδια κρεματόρια
Φωτογραφία από αυτοσχέδιο κρεματόριο στο Νέο Δελχί Photo Credits: Reuters

Η Ινδία κατέγραψε τις προηγούμενες 24 ώρες 3.293 θανάτους από Covid-19, την ίδια ώρα που αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε οξυγόνο, ιατρικές προμήθειες και προσωπικό.

Μετά το νέο τραγικό ρεκόρ ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα ξεπέρασε το όριο των 200.000 νεκρών -έχει πλέον φθάσει τους 201.187-, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Η χώρα κατέγραψε ταυτόχρονα νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων, με 360.960 κρούσματα μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο. Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί ξεπερνά πλέον τα 18 εκατομμύρια, αν και ειδικοί εκτιμούν ότι στην πραγματικότητα ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος.

Στο Νέο Δελχί, την πρωτεύουσα της χώρας, τα ασθενοφόρα περίμεναν για ώρες στην ουρά προκειμένου να πάνε τα θύματα σε αυτοσχέδια κρεματόρια που έχουν στηθεί σε πάρκα και χώρους στάθμευσης.

Χώρες όπως η Βρετανία, η Ιρλανδία, η Γερμανία και η Αυστραλία έχουν αρχίσει να στέλνουν στη χώρα πολύτιμες ιατρικές προμήθειες, όπως αναπνευστήρες και συμπυκνωτές οξυγόνου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι έχει μιλήσει με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι και δήλωσε ότι προτίθεται να αποστείλει δόσεις εμβολίου στη χώρα. «Νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση να μπορούμε να μοιραστούμε εμβόλια με άλλες χώρες που τα έχουν ανάγκη. Αυτές είναι οι ελπίδες και οι προσδοκίες μας» δήλωσε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters