Περιφερειακός Αττικού Άλσους - Το ράλι συνεχίζεται

To ράλι συνεχίζεται στον Περιφερειακό Αττικού Άλσους - Παραβιάζονται όρια ταχύτητας, απαγόρευση κυκλοφορίας, κι όλα αυτά αν όχι με την «άδεια» τουλάχιστον με την πλήρη απουσία της αστυνομίας.

Περιφερειακός Αττικού Άλσους - Το ράλι συνεχίζεται

Ένα χρόνο τώρα «επαναστάτες χωρίς αιτία» έχουν μετατρέψει τον περιφερειακό του Αττικού Άλσους σε πίστα ταχύτητας. Παραβιάζονται όρια ταχύτητας, απαγόρευση κυκλοφορίας, ώρες κοινής ησυχίας κι όλα αυτά αν όχι με την «άδεια» τουλάχιστον με την πλήρη απουσία της αστυνομίας.

Τους μήνες της πανδημίας ο περιφερειακός του Αττικού Άλσους είχε την τιμητική του από κάθε άποψη. Πολλοί ήταν αυτοί που ανέβηκαν ως εδώ για να περπατήσουν και να χαρούν τη θέα που προσφέρει η περιοχή.

Υπάρχουν όμως και οι αμετανόητοι λάτρεις της ταχύτητας και του θορύβου που από μια ώρα και μετά δοκιμάζουν μηχανές και αυτοκίνητα πάνω στον περιφερειακό, παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας, όσον αφορά την ταχύτητα, τις εκπομπές ρύπων και θορύβου. Εμφανίζονται συνήθως λίγο πριν ή αμέσως μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας και διασκεδάζουν με τα νεύρα των περιοίκων μέχρι τα ξημερώματα κάνοντας τον «γύρο του θανάτου» στον περιφερειακό.

Όλοι αυτοί αποτελούν μέρος ενός θιάσου που διασκεδάζει σ’ ένα σημείο γνωστό ως Τάμα –ακριβώς κάτω από το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, στα Τουρκοβούνια− σε καθεστώς απόλυτης παρανομίας όσον αφορά την στάθμευση αλλά και την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Η αστυνομία λάμπει δια της απουσίας της και κωφεύει στις καταγγελίες και στα παράπονα. Υποτίθεται ότι όλοι οι άλλοι πρέπει να κλεινόμαστε στα σπίτια μας από τις 9 το βράδυ αλλά για τους χαροκόπους του Περιφερειακού το γλέντι συνεχίζεται.

Κι αφού όλοι είμαστε ίσοι αλλά κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους άλλους, το πανηγύρι της χαράς θα συνεχίζεται, ο νόμος θα εθελοτυφλεί, και οι αυστηρές συστάσεις από τους αρμόδιους θα μένουν στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Η πραγματικότητα είναι άλλη, κάποιοι είναι υπεράνω του νόμου και μπορούν να υπακούουν μόνο στα κέφια τους αδιαφορώντας αν βάζουν σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων ή αν υποβαθμίζουν την ποιότητα της καθημερινότητάς τους.