Άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο

Αίρεται η ασυλία του καταδικασμένου ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού με απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τον Οκτώβριο του 2020 είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 13 ετών και 8 μηνών χωρίς αναστολή.

Άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Ιωάννη Λαγού ψήφισε η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν το πρωί της Τρίτης, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά.

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε στις 7 Οκτωβρίου του 2020 να καταδικάσει την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, μαζί και τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό, αρνούμενο μάλιστα να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής του.

Συγκεκριμένα, στις 13 Σεπτεμβρίου 2019 καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο το 2013, ενώ στις 7 Οκτωβρίου 2020 καταδικάστηκε για τη δραστηριότητα του με τη Χρυσή Αυγή και κατηγορία τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 13 ετών και 8 μηνών χωρίς αναστολή.

Ο ίδιος είχε διαφύγει την ημέρα την απόφασης για τις Βρυξέλλες την έδρα του Ευρωκοινοβουλίου για να μη συλληφθεί από τις ελληνικές αρχές.

Ο έτερος χρυσαυγίτης που καταδικάστηκε και ακόμα δεν έχει καταλήξει στη φυλακή, Χρήστος Παππάς, ακόμη καταζητείται.

Πηγή: News247.gr