Δήμος Αχαρνών: Παραχωρεί 46,8 στρέμματα στη ΓΓΑ για επέκταση του Ολυμπιακού Χωριού

Μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αχαρνών θα δοθούν εκτάσεις 46,8 στρεμμάτων στη ΓΓΑ χωρίς κανένα αντίτιμο για τη δημιουργία ήπιων αθλητικών υποδομών ως συνέχεια του Ολυμπιακού Χωριού.

Δήμος Αχαρνών: Παραχωρεί 46,8 στρέμματα στη ΓΓΑ για επέκταση του Ολυμπιακού Χωριού

Χώροι συνολικής έκτασης 46,8 στρεμμάτων παραχωρούνται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αχαρνών προκειμένου να επεκταθεί το Αθλητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού.

Αυτό είχε ζητήσει ήδη από τις 4 Ιανουαρίου ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με σχετική επιστολή του προς τον δήμαρχο Αχαρνών, Σπύρο Βρεττό.

Οι δύο εκτάσεις, οι οποίες συνορεύουν με τις υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις στο Ολυμπιακό Χωριό, παραχωρούνται για 20 χρόνια, άνευ ανταλλάγματος, προκειμένου να δημιουργηθούν ήπιες υπαίθριες αθλητικές υποδομές ανάπτυξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού (πίστα ανωμάλου δρόμου, ορεινής ποδηλασίας, χώροι πεζοπορίας και λοιπά).

Προαστιακός: Τι γίνεται με τις επεκτάσεις σε Λαύριο, Ραφήνα, Ελευσίνα-Μέγαρα

Οι νέες αθλητικές υποδομές θα ολοκληρωθούν εντός διετίας με δαπάνη του υφυπουργείου Αθλητισμού, ενώ θα διαμορφωθούν αναλόγως και οι περιβάλλοντες χώροι έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης αναβάθμιση και αξιοποίηση του συνόλου του συγκροτήματος των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού, 136 στρεμμάτων πλέον, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της αθλητικής κοινότητας.

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον δήμαρχο Σπύρο Βρεττό και το δημοτικό συμβούλιο Αχαρνών για τη στενή και αποδοτική συνεργασία. Η παραχώρηση επιπλέον 46,8 στρεμμάτων, δίπλα στις νυν αθλητικές εγκαταστάσεις, θα ολοκληρώσει το όραμά μας για τον εκσυγχρονισμό τους και τη δημιουργία ενός υπερτοπικού αθλητικού συγκροτήματος στη διάθεση της αθλητικής οικογένειας και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής», δήλωσε ο Λ. Αυγενάκης και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:

«Η εκχώρηση από τον ΟΑΕΔ στη ΓΓΑ, πέρσι και έπειτα από δεκαέξι χρόνια, των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού ήταν το πρώτο βήμα. Η παραχώρηση, τώρα από τον δήμο, των επιπλέον στρεμμάτων είναι το δεύτερο βήμα. Και με το τρίτο βήμα, τη σύσταση του ΝΠΔΔ "Εθνικό Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακό Χωριό", σε λίγες ημέρες, ολοκληρώνουμε τον σχεδιασμό για την ανάδειξη και την αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου αθλητικού κέντρου. Το Ολυμπιακό Χωριό θα αποτελεί ξανά, σύντομα, αθλητικό πόλο έλξης για τη χώρα μας».