Έρχεται το πρώτο city resort στην Αθήνα στο εργοστάσιο της ΒΙΟΧΑΛΚΟ

Στον Ελαιώνα, κοντά στην Κεντρική Αγορά του Ρέντη, στο πρώτο εργοστάσιο της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, θα δημιουργηθεί το πρώτο city resort στην Αθήνα

Έρχεται το πρώτο city resort στην Αθήνα στο εργοστάσιο της ΒΙΟΧΑΛΚΟ

Επιβεβαιώθηκε εκ νέου ότι προχωρά η μεγάλη επένδυση της Noval Property, θυγατρικής της Viohalco, στην οδό Πειραιώς, αξιοποιώντας τις εκτάσεις και εγκαταστάσεις του παλιού εργοστασίου της Viohalco.

Μιλώντας στο 11ο Sustainability Forum της Capital Link, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Παναγιώτης Καπετανάκος, δήλωσε:

“Εμείς έχουμε το πρώτο εργοστάσιο της Βιοχάλκο εκεί σε μια έκταση 72 στρεμμάτων στο ύψος του Ταύρου. Δημιουργήθηκε την εποχή του μεσοπολέμου και υπέστη σταδιακές επεκτάσεις τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες, είναι περίπου 45.000 τετραγωνικά μέτρα δομημένης επιφάνειας. Το σχέδιο ανάπλασης που έχουμε δημιουργήσει περιλαμβάνει την ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων, κατοικιών, ξενοδοχείου, γραφείων, αθλητικών εγκαταστάσεων, πάρκου, χώρου πρασίνου και γενικά δημόσιου χώρου ώστε δημιουργηθεί μια νέα γειτονία στην περιοχή αυτή”.

Τι περιλαμβάνει η επένδυση

Στον Ελαιώνα, στην έκταση που βρισκόταν το πρώτο εργοστάσιο της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, πολύ κοντά στην Κεντρική Αγορά του Ρέντη, θα δημιουργηθεί το πρώτο city resort στην Αθήνα.

Η έκταση είναι αρκετά μεγάλη (72 στρέμματα) και αυτό δίνει τη δυνατότητα για πολλαπλές χρήσεις. Σύμφωνα με τα πλάνα, θα δημιουργηθούν δύο ξενοδοχεία, κτίρια γραφείων, κατοικίες, ένα μεγάλο πάρκο 30 στρεμμάτων, παιδικές χαρές, μουσείο, κέντρο καινοτομίας, αθλητικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής καθώς και κέντρο αποκατάστασης.

Η επένδυση, ύψους 117 εκ. ευρώ, έχει ήδη εγκριθεί από τη Διυπουργική Επιτροπή και έχει ενταχθεί στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων.

Την επένδυση, που θα δημιουργήσει 800 θέσεις εργασίας, έχει αναλάβει η θυγατρική real estate της VIOHALCO, Noval.

To προφίλ της Noval Property

Η Noval Property είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ελληνική ΑΕΕΑΠ βάσει αξίας χαρτοφυλακίου ακινήτων. Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Noval Property, το οποίο περιλαμβάνει 42 ακίνητα κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα και επιλεκτικά στη Βουλγαρία, αποτελείται από κτήρια γραφείων, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και πρώην βιομηχανικά κτήρια συνολικής δομημένης επιφάνειας 430.000 τ.μ. περίπου.

Η αξία αποτίμησης των ακινήτων την 31.12.2020 ήταν 364,6 εκ. ευρώ. Η Noval Property είναι θυγατρική της Viohalco στον κλάδο ακινήτων.

Πηγή: bizness.gr