Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται στους ευρισκόμενους σε αναστολή σύμβασης και στο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Δείτε τις ημερομηνίες καταβολής της αναλογίας του φετινού δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε αναστολή σύμβασης εργασίας αλλά και σε όσους έχουν ενταχθεί στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται στους ευρισκόμενους σε αναστολή σύμβασης και στο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Έως τη Μεγάλη Τετάρτη (28/4/2021) καταβάλλεται η αναλογία του δώρου Πάσχα σε όσους εργαζόμενους η σύμβαση εργασίας τους τέθηκε σε αναστολή από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως και την 31η Μαρτίου 2021, όπως ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Για το διάστημα αναστολής των συμβάσεων εργασίας από 1 Απριλίου 2021 έως 30 Απριλίου 2021, το ποσό θα καταβληθεί στους δικαιούχους έως τις 31/5/2021.

Η καταβολή βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, πραγματοποιείται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μέσω του ΠΣ «Εργάνη» και πιστώνεται απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων-εργαζομένων.

Σημειώνεται πως το δώρο Πάσχα υπολογίζεται επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Για όσους εντάχθηκαν στο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Το ποσό του δώρου Πάσχα που αναλογεί στο χρονικό διάστημα υπαγωγής των εργαζομένων στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό καταβάλλεται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων-εργαζομένων ως εξής:

α) για το έως τις 31/3/2021 διάστημα υπαγωγής, η καταβολή πραγματοποιείται έως τη Μ. Τετάρτη (28/4/2021) και

β) για το διάστημα υπαγωγής από 1/4/2021 έως 30/4/2021, η καταβολή πραγματοποιείται έως τις 31/5/2021.

Η αναλογία στην περίπτωση αυτή υπολογίζεται επί του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας του αντίστοιχου διαστήματος.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, στην περίπτωση των εργαζομένων που εντάχθηκαν στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, το ποσό του δώρου Πάσχα που αναλογεί στο χρονικό διάστημα υπαγωγής τους στον μηχανισμό και βαρύνει τους εργοδότες καταβάλλεται από αυτούς κατά τον χρόνο που ορίζεται στην υπ' αρ. 19040/7.12.1981 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Β' 742).

Πηγή: in.gr