Οι αριθμοί της πανδημίας: Θλιβερές πρωτιές για ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία

Οι θάνατοι εξαιτίας του νέου κορονοϊού έχουν και επισήμως ξεπεράσει τους τρία εκατομμύρια παγκοσμίως. Τα θλιβερά ρεκόρ των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και άλλων χωρών, καθώς και η πρωτιά του Ισραήλ

Οι αριθμοί της πανδημίας: Θλιβερές πρωτιές για ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία
Photo Credits: Noah από Unsplash

Τρία εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής χάσει τη ζωή τους από τη νόσο covid-19 σε όλο τον κόσμο από τον Δεκέμβριο του 2019 που εμφανίστηκε ο κορονοϊός, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίστηκε σε στοιχεία από τις υγειονομικές αρχές.

  • Η Βρετανία είναι η περισσότερο πληγείσα χώρα της Ευρώπης με 127.225 νεκρούς και σήμερα καταγράφει περίπου 30 νέους θανάτους ημερησίως έπειτα από την κορύφωση στο τέλος Ιανουαρίου όπου καθημερινά οι νεκροί στην χώρα ξεπερνούσαν τους 1.200. Τη Δευτέρα 12 Απριλίου η χώρα εξήλθε από το lockdown έπειτα από τρεις πλέον μήνες. Τον Δεκέμβριο ξεκίνησε μαζική εμβολιαστική εκστρατεία στο πλαίσιο της οποίας το 60% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση.
  • Οι ΗΠΑ, η περισσότερο πληγείσα χώρα στον κόσμο με 566.224 νεκρούς, σημείωσε ύφεση της πανδημίας στο τέλος Ιανουαρίου παρότι σε ορισμένες πολιτείες παρατηρείται εκ νέου αύξηση των κρουσμάτων.
  • Τα οφέλη του εμβολιασμού είναι περισσότερο ορατά στο Ισραήλ, όπου 6 στους 10 πολίτες έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση.
  • Στη Βραζιλία, τη δεύτερη περισσότερο πληγείσα χώρα στον κόσμο με 368.749 νεκρούς, καταγράφονται καθημερινά περίπου 3.000 θάνατοι.
  • Η αύξηση του αριθμού των νεκρών είναι ραγδαία στην Ινδία, όπου πάνω από 1.000 άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά από τον νέο κορονοϊό.

Πηγή: naftemporiki.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας