Υεμένη: 96 νεκροί μετά από σφοδρές μάχες για την κατάληψη της πόλης Μαρίμπ

Οι συνεχιζόμενες σφοδρές μάχες ανάμεσα σε δυνάμεις που ορκίζονται πίστη στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης και σιίτες αντάρτες που προσπαθούν να καταλάβουν την πόλη Μαρίμπ, έσχατο κυβερνητικό οχυρό στο βόρειο τμήμα της χώρας, στοίχισαν τη ζωή σε 96 ανθρώπους τις προηγούμενες 24 ώρες.

Υεμένη: 96 νεκροί μετά από σφοδρές μάχες για την κατάληψη της πόλης Μαρίμπ
Δυνάμεις που πρόσκεινται στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης στην πόλη Μαρίμπ στις 6 Απριλίου 2021 Photo Credits: AFP

Ενενήντα έξι θύματα είναι ο θλιβερός απολογισμός συγκρούσεων στην Υεμένη για την κατάληψη της στρατηγικής σημασίας πόλης Μαρίμπ, σύμφωνα με δηλώσεις στο γαλλικό πρακτορείο αξιωματικού των δυνάμεων που ανήκουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο. «Οι μάχες σε διάφορα μέτωπα στην περιφέρεια της Μαρίμπ την Τετάρτη (14/4) και την Πέμπτη (15/4) είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 36 μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων και 60 μέλη των ανταρτών» Χούθι, τόνισε ο αξιωματικός.

Οι Χούθι συνεχίζουν τις επιθέσεις τους εναντίον θέσεων των κυβερνητικών δυνάμεων, διευκρίνισαν πηγές προσκείμενες στον κυβερνητικό στρατό, σύμφωνα με τις οποίες η αεροπορία της στρατιωτικής συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, που επενέβη στον πόλεμο στα τέλη του Μαρτίου του 2015, εξαπολύουν συνεχώς πλήγματα εναντίον των ανταρτών που πρόσκεινται στο Ιράν. Η απώλεια της Μαρίμπ θα αποτελούσε βαρύ πλήγμα για την κυβέρνηση και το Ριάντ.

Έπειτα από μια περίοδο σχετικής ηρεμίας, οι Χούθι ενέτειναν από τον Φεβρουάριο την προσπάθειά τους να αποσπάσουν την επαρχία Μαρίμπ, όπου βρίσκονται μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου, από τα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων που υποστηρίζει η αεροπορία της συμμαχίας υπό τους Σαουδάραβες.

Πηγή: naftemporiki.gr