Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ΔΟΕ ενέκρινε τις εμφανίσεις των αθλητών της αποκλεισμένης Ρωσίας

Μολονότι δεν θα δούμε τη σημαία και δεν θα ακούσουμε τον εθνικό ύμνο της αποκλεισμένης Ρωσίας στους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η αθλητική αντιπροσωπεία της χώρας θα συμμετάσχει με εμφανίσεις στα κλασικά τρία χρώματα που εγκρίθηκαν από τη ΔΟΕ.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ΔΟΕ ενέκρινε τις εμφανίσεις των αθλητών της αποκλεισμένης Ρωσίας

Η Ρωσία θα στερηθεί τη σημαία και τον εθνικό ύμνο της σε λιγότερο από 100 ημέρες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά στα υπόλοιπα η αντιπροσωπεία των αθλητών και αθλητριών της θα έχει τη γεύση και το χρώμα της χώρας.

Όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, έτσι και η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ρωσίας εκμεταλλεύτηκε το ορόσημο των 100 ημερών πριν από την τελετή έναρξης των Αγώνων (Τετάρτη 14/5), προκειμένου να παρουσιάσει τις επίσημες εμφανίσεις της αντιπροσωπείας της στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Λόγω του αποκλεισμού της Ρωσίας από το Ολυμπιακό κίνημα για περίοδο δύο ετών, που αποφασίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από το Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS), η σημαία της χώρας απουσιάζει, τα επιλεγμένα χρώματα ωστόσο δεν διαφέρουν από τις προηγούμενες διοργανώσεις.

Η επίσημη παρουσίαση της ενδυμασίας των αθλητών και αθλητριών της Ρωσίας πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα με τους πρωταγωνιστές σε ρόλο... μοντέλων να φορούν τα μπουφάν, μπλουζάκια πόλο, μαγιό και την τριχρωμία να κυριαρχεί (λευκό, μπλε και κόκκινο, όπως και η ρωσική σημαία).

Το σχόλιο από τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής, Στάνισλαβ Ποζντινάκοφ, ήταν το ακόλουθο: «Δεν χρειάζεται να είσαι πολύ ευφάνταστος. Στα ρούχα που παρουσιάζονται σήμερα μπορούμε να αναδείξουμε την εθνική μας σημαία με πολύ προφανή τρόπο».

Οι όποιες αντιδράσεις στους κόλπους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ξεπεράστηκαν, καθώς το Ολυμπιακό Σώμα δεν είχε πραγματικά άλλη επιλογή από το να επικυρώσει την ιδέα.

«Οι στολές της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 συμμορφώνονται με τις καθιερωμένες και δημοσιευμένες οδηγίες» αναφέρει στη δήλωσή της η ΔΟΕ και προσθέτει: «Τα ρούχα εγκρίθηκαν σε αυτή τη βάση».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας