Ιταλία: Η παρουσία κόσμου στo Euro, επιτρέπει ελπίδες για θεατές σε καμπιονάτο και τελικό Κυπέλλου

Η κυβέρνηση της Ιταλίας φέρεται αποφασισμένη να επιτρέψει ένα γενικότερο άνοιγμα των αθλητικών δραστηριοτήτων μέσα στον Μάιο, εκκινώντας από την απόφασή της να βάλει θεατές στα παιχνίδια του επικείμενου Euro που θα γίνουν στο «Ολίμπικο» της Ρώμης.

Ιταλία: Η παρουσία κόσμου στo Euro, επιτρέπει ελπίδες για θεατές σε καμπιονάτο και τελικό Κυπέλλου

Η οριστική απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να επιτρέψει την παρουσία θεατών στις αναμετρήσεις του Euro 2021, που θα φιλοξενηθούν στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, άνοιξε την... όρεξη για ένα ευρύτερο άνοιγμα του αθλητισμού στη γειτονική χώρα, που έχει πληγεί όσο ελάχιστες από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, μετά από συνάντηση που είχε με την αναπληρώτρια γενική γραμματέα Αθλητισμού και «θρύλο» της παγκόσμιας ξιφασκίας, Βαλεντίνα Βετσάλι, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεξαχθούν παρουσία φιλάθλων τα τελευταία παιχνίδια της σεζόν, με έμφαση στον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στη Γιουβέντους και την Αταλάντα, που είναι προγραμματισμένος για τις 19 Μαΐου στη Ρέτζιο Εμίλια.

«Η 11η Ιουνίου (σ.σ. ημερομηνία του εναρκτήριου αγώνα του Euro μεταξύ της Ιταλίας και της Τουρκίας) δημιουργεί ελπίδα και ευκαιρίες. Πιστεύω ότι υπάρχει καλή πιθανότητα για ένα γενικευμένο άνοιγμα, ίσως και πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο τελικός του Κυπέλλου είναι μία πιθανότητα, όπως και άλλα γεγονότα που θα γίνουν πριν από τον Ιούνιο» δήλωσε ο Γκραβίνα, προσθέτοντας ότι σε κάθε περίπτωση θα ακολουθηθεί το χρονοδιάγραμμα που θα αποφασίσει η ιταλική κυβέρνηση για το άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Από την πλευρά της, η Βετσάλι χαρακτήρισε την απόφαση για το Euro 2021 ως ένα «σημάδι» και εμφανίστηκε αισιόδοξη για ένα ευρύτερο άνοιγμα του ιταλικού αθλητισμού, σε όλα τα αθλήματα, συμπεριλαμβανομένων και των μικρότερων κατηγοριών. «Δεν μιλάμε για τον Απρίλιο, αλλά τον Μάιο θα είναι η ώρα για σημαντικά νέα. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό, δεν μπορώ να πω περισσότερα προς το παρόν», δήλωσε η εξάκις «χρυσή» Ολυμπιονίκης της ξιφασκίας.