Εισαγγελική παρέμβαση για δεκάδες εμβολιασμούς εκτός σειράς στα Ιωάννινα!

Η προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων διέταξε κατεπείγουσα προκαταρτική εξέταση για δεκάδες εμβολιασμούς, εκτός σειράς στην πόλη

Εισαγγελική παρέμβαση για δεκάδες εμβολιασμούς εκτός σειράς στα Ιωάννινα!

Σάλος στα Γιάννενα αφού σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στα τοπικά μέσα των Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκαν δεκάδες εμβολιασμοί εκτός σειράς τις τελευταίες ημέρες, σε συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα της πόλης.

Οι εμβολιασμοί έγιναν στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων όπου και διαπιστώθηκε ότι άτομα που δεν ανήκουν σε καμία ομάδα που έχει δικαίωμα στον εμβολιασμό, βρέθηκαν να έχουν κλεισμένα ραντεβού και να εμβολιάζονται κανονικά.

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ώστε να διαπιστωθεί πως κατέστησαν εφικτοί δεκάδες εμβολιασμοί έξω από κάθε διαδικασία.

Μάλιστα το μεσημέρι της Πέμπτης (15/04) η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Σύμφωνα με πληροφορίες η εντολή διαβιβάστηκε στην Αστυνομία και την έρευνα αναλαμβάνει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας.

Υγειονομικοί στο ένα από τα δύο νοσοκομεία διαπίστωσαν ότι στη σειρά των εμβολιασμών των προηγούμενων ημερών εμφανίστηκαν άτομα τα οποία ούτε ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία όσων έχουν δικαίωμα να εμβολιαστούν, ούτε είναι στις ευπαθείς ομάδες, ούτε όμως ανήκουν σε κατηγορίες στις οποίες διατίθενται τα αδιάθετα εμβόλια, όπως είναι οι αστυνομικοί.

Αντίθετα ήταν υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρίας, όπως φέρονται να είπαν οι ίδιοι όταν ρωτήθηκαν.

Υπάρχουν υπόνοιες ότι το σύστημα «άνοιξε» ώστε να γίνει καταχώρηση των ΑΜΚΑ και να προχωρήσει ο εμβολιασμός, κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο από τα κεντρικά.

Με την παραγγελία της η προϊσταμένη της Εισαγγελίας ζήτησε σε πρώτη φάση να εξεταστεί πώς παραβιάστηκε το σύστημα των ραντεβού και να ερευνηθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος ή όποια άλλα αδικήματα προκύψουν κατά τη διάρκεια της έρευνας.