Πρόταση να φιλοξενηθεί στην Αρχαία Ολυμπία το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών

Η Αρχαία Ολυμπία ενδέχεται να αποτελέσει την έδρα τού υπό ίδρυση Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών, σύμφωνα με τη σχετική πρόταση που κατέθεσαν στον υφυπουργό Αθλητισμού ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και ο δήμαρχος της περιοχής.

Πρόταση να φιλοξενηθεί στην Αρχαία Ολυμπία το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών

Ολοκληρωμένη πρόταση για τη φιλοξενία στην Αρχαία Ολυμπία της διοικητικής έδρας και των χώρων διδασκαλίας του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών κατέθεσαν στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, και ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Η ίδρυση του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εντάσσεται στο πλέγμα των 13 πρωτοβουλιών, τις οποίες ανακοίνωσε ο κ. Αυγενάκης στις 15 Φεβρουαρίου, για τον εντοπισμό, την καταπολέμηση και την εξαφάνιση της σεξουαλικής βίας και κακοποίησης, αλλά και την αντιμετώπιση φαινομένων κακοδιοίκησης, κακοδιαχείρισης, διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας.

Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών, σε συνεργασία με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, θα αποτελέσει έναν διαρκή επιμορφωτικό θεσμό για τα στελέχη του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Στόχος του θα είναι να επιμορφώνει όσους ασχολούνται διοικητικά, για να αποκτούν επιπλέον γνώσεις και την κατάλληλη κατάρτιση καλής διακυβέρνησης, στρατηγικού σχεδιασμού και αθλητικού μάνατζμεντ, οικονομικής διαχείρισης, τεχνικών προσέλκυσης εσόδων και χορηγιών και λοιπών.

Ο κ. Γεωργιόπουλος στη συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού αναφέρθηκε στην πρόθεση αξιοποίησης του νεοκλασικού κτιρίου του παλαιού δημαρχείου, το οποίο διαθέτει όλους τους απαραίτητους χώρους και τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Συνέδεσε μάλιστα την πρότασή του με την εξελισσόμενη ανακαίνιση του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία ολοκληρώνεται τους προσεχείς μήνες, αλλά και με το Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού που ετοιμάζει ο δήμος.

Ο κ. Φαρμάκης υποστήριξε με ενθουσιασμό την πρόταση και δεσμεύτηκε να καλύψει κάθε πάγια ή έκτακτη ανάγκη που θα προκύψει για τη φιλοξενία του Ινστιτούτου στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο κ. Αυγενάκης στις δηλώσεις του μεταξύ άλλων ευχαρίστησε θερμά τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο για την «άκρως ενδιαφέρουσα» πρότασή τους και επιφυλάχθηκε να δώσει την απάντησή του στο αμέσως προσεχές διάστημα, μόλις ολοκληρωθούν οι αρχικές διαδικασίες ίδρυσης του ινστιτούτου.