Πεζόδρομοι και πράσινο στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας

Τέσσερις πλατείες μέσα στο εμπορικό τρίγωνο των Αθηνών, των 195 στρεμμάτων θα αναπλαστούν εκ βάθρων ενώ στο υπάρχον δίκτυο των πεζοδρόμων προστίθεται η Πραξιτέλους, Ι. η Παπαρρηγοπούλου, η Λέκκα, η Αγ. Ειρήνης – Αθηναΐδος – Περικλέους – Καραγιώργη Σερβίας, μήκους 800 μετρων , και η Άνθιμου Γαζή.

Πεζόδρομοι και πράσινο στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας

Το σχέδιο ανάπλασης του Δήμου Αθηναίων εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Θα δημοπρατηθεί σε ένα χρόνο και θα χρειαστεί αλλά 3 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με το Δήμο Αθηναίων τα οφέλη θα είναι και περιβαλλοντικά και οικονομικά

Το συγκεκριμένο σχέδιο έρχεται να ενοποιήσει και λειτουργικά να αναβαθμίσει το εμπορικό κέντρο της πόλης.

Από το εμπορικό τρίγωνο διέρχονται καθημερινά υπό κανονικές συνθήκες τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι. Όταν ολοκληρωθεί η παρέμβαση θα πολλαπλασιαστούν οι διελεύσεις ενώ οι πεζοί θα βρίσκουν χώρους ξεκούρασης και αναψυχής με μεγάλες δόσεις πρασίνου.

Πεζόδρομοι και πράσινο στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας ΕΡΤ 14/04/2021

Παράλληλα με την ανάπλαση του εμπορικού Τρίγωνου της Αθήνας εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και η μελέτη για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος, η οποία προβλέπει ανάπλαση του Άλσους αλλά και προκήρυξη διαγωνισμού για την ανέγερση του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθήνας.

Πηγή: ΕΡΤ