Πειραιάς: Τρία νέα ξενοδοχειακά projects στην Σκυλίτση, στην Αριστείδου, στο Μικρολίμανο

Ο Πειραιάς αλλάζει με τρία νέα ξενοδοχειακά projects που είναι σε εκκρεμότητα. Το ξενοδοχείο 9 ορόφων στην Σκυλίτση, το 4στερο στην Αριστείδου και το εμβληματικό ξενοδοχείο στο Μικρολίμανο και συγκεκριμένα στην Καστέλλα.

Πειραιάς: Τρία νέα ξενοδοχειακά projects στην Σκυλίτση, στην Αριστείδου, στο Μικρολίμανο

Σε τροχιά δυναμικής ανάκαμψης ως τουριστικός προορισμό έχει μπει τα τελευταία χρόνια ο Πειραιάς. Όντας το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας με χιλιάδες τουρίστες να διέρχονται καθημερινά μέσα από τους δρόμους του και την κρουαζιέρα να γιγαντώνει χρονιά με τη χρονιά, ο Πειραιάς πλέον μεταμορφώνεται και ο ίδιος τουριστικά με αρκετά νέα ξενοδοχειακά projects.

ΙΚΕΑ: Ποια και πότε ανοίγουν - Τι γίνεται με εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά

Εμβληματικές επενδύσεις στον Πειραιά, δημόσιες (όπως το Μετρό, το Τραμ και το λιμάνι) αλλά και ιδιωτικές (όπως το Piraeus Tower που θα αναβιώσει) προσελκύουν επιπλέον τουριστικές επενδύσεις, κυρίως σε ξενοδοχεία ενώ αρκετά παλιά βιομηχανικά κτίρια βρίσκουν νέα ζωή.

Ωστόσο, είναι και αρκετά τα ξενοδοχειακά projects τα οποία ενώ έχουν σχεδιαστεί ή ακόμη και εγκριθεί / αδειοδοτηθεί δεν έχουν προχωρήσει ακόμη.

Πόσο θα πουληθεί τελικά το Porto Carras στον Ιβάν Σαββίδη – Ανακοινώθηκε το τίμημα της αγοραπωλησίας

To νέο Novotel στην Σκυλίτση

Ακριβώς πάνω στην Ομηρίδου Σκυλίτση, που συνδέει τον Πειραιά με το Φάληρο, και απέναντι από τις γραμμές του ΗΣΑΠ, υπάρχουν σχέδια να κατασκευαστεί νέο πολυτελές ξενοδοχείο Novotel 4 αστέρων της γαλλικής Accor Hotels.

Το ακίνητο βρίσκεται στην Ομηρίδου Σκυλίτση 62 και περιλαμβάνει ένα διατηρητέο κτίριο επί της Σκυλίτση και Δεληγιώργη, για το οποίο τα πλάνα περιλαμβάνουν αποκατάσταση και ανάδειξη, στην μπροστινή όψη του νέου ξενοδοχείου.

Το νέο ξενοδοχείο θα είναι 9 ορόφων και δυναμικότητας 510 κλινών ενώ θα έχει βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.

Φορέας της επένδυσης παρουσιάζεται η εταιρεία ΜΑΣΤΕΡ Αναπτυξιακή και το έργο είχε αναλάβει η Hatsios Development.

Μάλιστα, το 2018, το έργο είχε λάβει άδεια δόμησης από την Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΕΥΠΑΤΕ) του Υπουργείου Τουρισμού.

Το νέο Moxy στην Αριστείδου

Δύο ιστορικά κτίρια στο κέντρο του Πειραιά σχεδιάζονται να μετατραπούν σε 4άστερο ξενοδοχείο Moxy της αλυσίδας Marriott (όπως το νέο Moxy στο Σαρόγλειο Μέγαρο στην Ομόνοια).

Κατασκευάστηκαν το 1965 και στέγαζαν εγκαταστάσεις της ιστορικής ποτοποιίας ΜΕΤΑΞΑ ενώ είχαν ουσιαστικά ενωθεί λειτουργικά. Τα τελευταία χρόνια η ιδιοκτήτρια εταιρεία τους, ΜΕΚΤΗΜΑ ΑΕ, ενοικίαζε ανάλογα με την ζήτηση τμήματα ή και ολόκληρους ορόφους των κτιρίων, ως γραφεία, καταστήματα ή αποθηκευτικούς χώρους.

Το ακίνητο βρίσκεται στην οδό Αριστείδου 16-18, σε στρατηγική θέση, πολύ κοντά στο λιμάνι του Πειραιά.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν την μετατροπή των κτιρίων, συνολικής επιφάνειας 3.799 τ.μ., σε ξενοδοχείο 100 δωματίων (200 κλινών) περίπου.

Το κόστος της επένδυσης είχε υπολογιστεί σε 7 εκ. ευρώ και φορέας της επένδυσης εμφανίζεται η Porto Leone Piraeus Hotel.

Το έργο, έχει ήδη εγκριθεί από το Δήμο Πειραιά ενώ το 2020 ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, είχε αποκαλύψει κατά την παρουσίαση της ανάπλασης Piraeus Port Plaza ότι το κτίριο της Αριστείδου θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο Moxy.

Το Mistral στο Μικρολίμανο

Ένα από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία στον Πειραιά και συγκεκριμένα στην Καστέλλα, το Mistral, αγοράσθηκε το 2019 από τον όμιλο Δουζόγλου. Ορμώμενος εκ Βενεζουέλας, ο όμιλος απέκτησε πριν από λίγα χρόνια ένα πακέτο ακινήτων σε όλη τη χώρα, σε ένα επενδυτικό ντεμαράζ που δημιούργησε χαρτοφυλάκιο ακινήτων το οποίο αποτιμάται πάνω από τα 300 εκ. ευρώ.

Τα πλάνα ήθελαν την πλήρη ανακατασκευή του ξενοδοχείου και την μετατροπή του από 3 αστέρων σε 4 αστέρων κατάλυμα, 84 δωματίων. Το κόστος της επένδυσης υπολογιζόταν σε 4-5 εκ. ευρώ και την αρχιτεκτονική μελέτη είχε αναλάβει το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο ISV Architects.

Υπενθυμίζουμε ότι το ξενοδοχείο παρουσίαζε σημαντικά προβλήματα ρευστότητας και είχε βγει προς πώληση από το 2012, εως ότου αναγκάστηκε τελικά να κλείσει και να αγορασθεί από τον Όμιλο Δουζόγλου τo 2017, έναντι 6 εκ. ευρώ.

Πηγή: bizness.gr