Forbes: Οι 10 πλουσιότεροι παγκοσμίως - Πρωτιά του Τζεφ Μπέζος για 4η σερί χρονιά!

Το αμερικανικό περιοδικό Forbes ανακοίνωσε την λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως με τον Τζεφ Μπέζος της Amazon να αβγατίζει τα κέρδη του και να οδηγεί τη λίστα με 177 δισ. δολάρια!

Forbes: Οι 10 πλουσιότεροι παγκοσμίως - Πρωτιά του Τζεφ Μπέζος για 4η σερί χρονιά!

Την ώρα που όλος ο πλανήτης προσπαθεί να αντιληφθεί τις «πληγές» (και) σε οικονομικό επίπεδο που θα αφήσει η πανδημία, τόσο στην τσέπη του κάθε ατόμου, όσο και στα μακροοικονομικά μεγέθη, επιχειρήσεων, κράτων και οργανισμών υπάρχει μια κάστα ανθρώπων που δεν τους... αγγίζει όλη αυτή η κατάσταση που δημιούργησε ο κορονοϊός.

Είναι εκείνοι που στελεχώνουν την περίφημη λίστα του (αμερικάνικου οικονομικού) περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

Την επίζηλη πρωτιά σ' αυτήν την «χρυσή» (κυριολεκτικά...) λίστα των δισεκατομμυριούχων κατέλαβε - για τέταρτη διαδοχική χρονιά - ο Τζεφ Μπέζος που παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, με την περιουσία του να ανέρχεται στα 177 δισ. δολάρια, αυξημένη κατά 64 δισ. δολάρια σε σύγκριση με 12 μήνες πριν, χάρη στην σημαντική άνοδο της μετοχής της Amazon.

Ο Έλον Μασκ -που ήταν και ο μεγαλύτερος κερδισμένος σε δολαριακούς όρους- εκτινάχθηκε στη δεύτερη θέση της λίστας, με την περιουσία 151 δισ. δολαρίων, καθώς η περιουσία του διευρύνθηκε κατά 126,4 δισ. δολάρια σε σχέση με πέρυσι, ότι βρισκόνταν στην 31η θέση με 24,6 δισ. δολάρια.

Βασικός λόγος για την άνοδό του, τα εντυπωσιακά κέρδη της μετοχής της Tesla, που ενισχύθηκε κατά 705%.

Ο Γάλλος μεγιστάνας του κλάδου των πολυτελών ειδών, Μπερνάρ Αρνό, διατήρησε τη θέση του στο νούμερο 3 της κατάταξης, ωστόσο η περιουσία του σχεδόν διπλασιάστηκε φτάνοντας στα 150 δισ. δολάρια, από 76 δισ. δολάρια πριν από έναν χρόνο, λόγω της αύξησης κατά 86% που σημείωσε η μετοχή της LVMH, η οποία κατέχει σειρά γνωστών brands όπως τα Louis Vuitton και Christian Dior καθώς και την αλυσίδα λιανικής πώλησης καλλυντικών Sephora.

Οι δέκα πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη έχουν συνδυαστική περιουσία 1,15 τρισ. δολαρίων, αυξημένη κατά 2/3 από τα 686 δισ. δολάρια που κατείχε η αντίστοιχη περσινή δεκάδα. Οι δισεκατομμυριούχοι της Ευρώπης έγιναν κατά 1 τρισ δολάρια πλουσιότεροι σε σχέση με 12 μήνες πριν.

Επιπλέον, φέτος, είναι τέσσερις οι κροίσοι που έχουν περιουσία άνω των 100 δισ. δολαρίων - έναντι μόλις ενός (Mπέζος) στη λίστα του 2020.

Πέραν των Μπέζος, Mασκ και Aρνό, το "φράγμα” των 100 δισ. δολαρίων έσπασε και ο Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος κατατάσσεται της φετινής λίστας, με 124 δισ. δολάρια, χάρη στην άνοδο που κατέγραψαν μετοχές που κατέχει, όπως αυτές της Microsoft.

Την πρώτη πεντάδα της φετινής λίστας συμπληρώνει ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκενμπεργκ, με περιουσία 97 δισ. δολαρίων.

Είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 42,3 δισ. δολάρια σε σχέση με έναν χρόνο πριν, χάρη στην άνοδο κατά 80% που σημείωσε η μετοχή του Facebook το τελευταίο 12μηνο, καθώς οι άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη χρησιμοποίησαν τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που του ανήκουν για να παραμείνουν σε επαφή.

Ο Warren Buffett είναι ο έκτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία 96 δισ. δολαρίων. Η περιουσία του έχει αυξηθεί κατά 28,5 δισ. δολάρια περισσότερο σε σχέση με τη λίστα του 2020.

Αναλυτικά:

Η πρώτη δεκάδα

#1 | Jeff Bezos
Καθαρή περιουσία: 177 δισ. δολάρια
Πηγή πλούτου: Amazon

#2 | Elon Musk
Καθαρή περιουσία: 151 δισ. δολάρια
Πηγή πλούτου: Tesla, SpaceX

#3 | Bernard Arnault
Καθαρή περιουσία: 150 δισ. δολάρια
Πηγή πλούτου: Είδη πολυτελείας

#4 | Bill Gates
Καθαρή περιουσία: 124 δισ. δολάρια
Πηγή πλούτου: Microsoft

#5 | Mark Zuckerberg
Καθαρή περιουσία: 97 δισ. δολάρια
Πηγή πλούτου: Facebook

#6 | Warren Buffett
Καθαρή περιουσία: 96 δισ. δολάρια
Πηγή πλούτου: Berskshire Hathaway

#7 | Larry Ellison
Καθαρή περιουσία: 93 δισ. δολάρια
Πηγή πλούτου: Λογισμικό

#8 | Larry Page
Καθαρή περιουσία: 91.5 δισ. δολάρια
Πηγή πλούτου: Google

#9 | Sergey Brin
Καθαρή περιουσία: 89 δισ. δολάρια
Πηγή πλούτου: Google

#10 | Mukesh Ambani
Καθαρή περιουσία: 84.5 δισ. δολάρια
Πηγή πλούτου: Διάφορα