Μετρό - Γραμμή 2: Επέκταση με σταθμούς σε πλατεία Μακεδονίας Άνω Γλυφάδα, Βουλιαγμένης και Γλυφάδα

Ολοκληρώθηκε η συγκοινωνιακή μελέτη και προχωρά η επέκταση της γραμμής 2 του Μετρό - Σε πλατεία Μακεδονίας, Άνω Γλυφάδα και Γλυφάδα θα κατασκευαστούν οι τρεις νέοι σταθμοί.

Μετρό - Γραμμή 2: Επέκταση με σταθμούς σε πλατεία Μακεδονίας Άνω Γλυφάδα, Βουλιαγμένης και Γλυφάδα

Βήμα-βήμα προχωρά η ωρίμανση των νέων έργων Μετρό στην Αθήνα και ένα από αυτά είναι η επέκταση της γραμμής 2 προς Γλυφάδα. Η Αττικό Μετρό, με εντολή του υπουργού ΥΠΟΜΕ, Κώστα Καραμανλή, είχε ξεκινήσει κάποιες πρώτες μελέτες για τη συγκεκριμένη επέκταση.

Προσφάτως σύμφωνα με όσα αναφέρει το ypodomes.com, ολοκληρώθηκε η συγκοινωνιακή μελέτη για την τεκμηρίωση της σκοπιμότητας της βέλτιστης λυσης για την χάραξη της επέκτασης με την οποία ολοκληρώνεται το νότιο άκρο της γραμμής.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η βέλτιστη χάραξη περιλαμβάνει μία επέκταση περίπου 4,5 χιλιομέτρων και κλείδωσε τη χωροθεσία για συνολικά τρεις σταθμούς. Πρόκειται για τους σταθμούς: Πλατεία Μακεδονίας, Άνω Γλυφάδα και Γλυφάδα.

Που θα κατασκευαστούν οι 3 νέοι σταθμοί

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την προτιμητέα λύση, η χάραξη ξεκινά από τον σημερινό τερματικό σταθμό Μετρό στο Ελληνικό, στρίβει νοτιο-ανατολικά προς την Άνω Γλυφάδα και ο πρώτος σταθμός θα βρίσκεται κάτω από την Πλατεία Μακεδονίας.

Στη συνέχεια, η σήραγγα θα στρίβει προς τη Λ.Βουλιαγμένης και ο δεύτερος σταθμός θα γίνει στη διασταύρωση της Βουλιαγμένης με τη Γρηγορίου Λαμπράκη.

Από εκεί η σήραγγα θα συνεχίζει πορεία προς τη θάλασσα για να τερματίσει με τρίτο και τερματικό σταθμό στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου στη Γλυφάδα.

Πηγή: ypodomes.com