Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: «Δεν γίνεται αλλαγή του εμβολίου στα φαρμακεία»

Όπως διευκρίνισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), δεν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής του εμβολίου κατά της Covid-19, καλώντας τους πολίτες να μην προσέρχονται στα φαρμακεία γι' αυτό τον λόγο.

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: «Δεν γίνεται αλλαγή του εμβολίου στα φαρμακεία»

H πλατφόρμα προγραμματισμού για εμβολιασμό Covid-19 δεν δίνει τη δυνατότητα αλλαγής εμβολίου, διευκρινίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) και καλεί τους πολίτες να μην προσέρχονται στα φαρμακεία για την αντικατάσταση του εμβολίου.

«Επειδή παρατηρήθηκε το φαινόμενο πολλοί πολίτες να προσέρχονται στα φαρμακεία μετά τον προγραμματισμό τους για εμβολιασμό για να αντικαταστήσουν το εμβόλιο το οποίο έχει επιλεγεί από το σύστημα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διευκρινίζει ότι η πλατφόρμα προγραμματισμού για εμβολιασμό Covid-19 δεν δίνει αυτή τη δυνατότητα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΦΣ.

Επομένως, προστίθεται, για επιδημιολογικούς λόγους και για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και συγχρωτισμού παρακαλούνται οι πολίτες να μην προσέρχονται στα φαρμακεία για την αντικατάσταση του εμβολίου.

naftemporiki.gr