Ταϊβάν: Αίτημα της εισαγγελίας να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα

Εισαγγελείς ζήτησαν να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον υπεύθυνο ενός εργοταξίου, φορτηγό από το οποίο πιστεύεται ότι προκάλεσε την Παρασκευή 2 Απριλίου το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει σημειωθεί στην Ταϊβάν τις τελευταίες επτά δεκαετίες, με τουλάχιστον 50 νεκρούς.

Ταϊβάν: Αίτημα της εισαγγελίας να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα
Photo Credits: Reuters

Συρμός εξπρές συγκρούστηκε με το φορτηγό που γλίστρησε από το εργοτάξιο σε πρανές, φθάνοντας πλάι στις σιδηροτροχιές. Υπάρχουν υποψίες πως ο οδηγός δεν είχε τραβήξει σωστά το χειρόφρενο του φορτηγού.

Το τρένο, που μετέφερε σχεδόν 500 επιβάτες, εκτελούσε δρομολόγιο από την Ταϊπέι, την πρωτεύουσα της Ταϊβάν, προς την Τάιτουνγκ, στις ανατολικές ακτές της νήσου, όταν εκτροχιάστηκε σε σήραγγα σε μικρή απόσταση βόρεια από τη Χουάλιεν.

Η Γιου Σίου-ντουάν, η επικεφαλής της εισαγγελίας της Χουάλιεν, ανέφερε σε δημοσιογράφους αργά το βράδυ της Παρασκευής ότι κατατέθηκε αίτημα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του επικεφαλής του εργοταξίου και ότι το ζήτημα χειρίζεται πλέον το δικαστικό σύστημα.

«Για να προφυλάξουμε τα αποδεικτικά στοιχεία, έχουμε ομάδες εισαγγελικών λειτουργών επιτόπου και ερευνούμε τα σημεία που χρειάζεται» πρόσθεσε η ίδια.

Εργάτες άρχισαν σήμερα να μετακινούν το πίσω μέρος του συρμού, που υπέστη συγκριτικά μικρές ζημιές, σταμάτησε έξω από τη σήραγγα.

Τα βαγόνια του τρένου που υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές παραμένουν ακόμα, παραμορφωμένα, μέσα στη σήραγγα.

Η πρόεδρος Τσάι Ινγκ-γουέν αναμένεται να επισκεφθεί στις 3 Απριλίου επιζήσαντες στη Χουάλιεν. Η κυβέρνησή της κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος και έδωσε εντολή οι σημαίες στα δημόσια κτίρια να κυματίζουν μεσίστιες.

Σε νοσοκομεία νοσηλεύονται 146 επιβάτες που τραυματίστηκαν στο δυστύχημα.

Η τραγωδία σημειώθηκε την πρώτη ημέρα εορταστικού τριημέρου. Το τρένο ήταν γεμάτο τουρίστες και πολίτες που πήγαιναν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Στους νεκρούς συγκαταλέγονται ένας υπήκοος Γαλλίας, δύο υπήκοοι Ιαπωνίας, καθώς κι ένας κάτοικος του Μακάο, σύμφωνα με τις αρχές.

Πηγή: naftemporiki.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας