Mήνυση της Nike κατά της εταιρίας των «παπουτσιών του σατανά»!

H Νike κατέθεσε μήνυση εναντίον της εταιρίας που λανσάρισε τα «παπούτσια του σατανά» τροποποιώντας παλιό της μοντέλο βάζοντας του πεντάλφα, αντεστραμμένο σταυρό και μια σταγόνα... ανθρωπίνου αίματος!

Mήνυση της Nike κατά της εταιρίας των «παπουτσιών του σατανά»!

Συνεχίζουν να προκαλούν αντιδράσεις τα «παπούτσια του Σατανά»

Αυτή την φορά ήταν η σειρά της εταιρίας αθλητικής ένδυσης (κι υπόδυσης) Nike, η οποία άσκησε μήνυση εναντίον της εταιρείας MSCHF για πώληση μη εξουσιοδοτημένων «παπουτσιών του Σατανά» σε συνεργασία με τον ράπερ Lil Nas X.

Η Αμερικάνικη πολυεθνική λέει ότι η MSCHF παραβίασε τα εμπορικά της σήματα πουλώντας προσαρμοσμένα παπούτσια Nike (και πιο συγκεκριμένα το μοντέλο Air Max 97) για τη δημιουργία μιας περιορισμένης έκδοσης, αφού που φέρεται να τροποποιήθηκαν χρωματικά, αλλά και περιέχοντας μια σταγόνα... ανθρώπινου αίματος!

Από την ανακοίνωση των «Satan Shoes», όπως ονομάζονται επίσημα, την περασμένη εβδομάδα, η Nike ισχυρίζεται ότι τα παπούτσια έβλαψαν τη φήμη της, «μεταξύ των καταναλωτών που πιστεύουν ότι η Nike υποστηρίζει τον σατανισμό», και ζητεί να καταστραφούν και η MSCHF να της καταβάλει οικονομικές αποζημιώσεις.

Τα «παπούτσια του Σατανά» έχουν έναν ανεστραμμένο σταυρό, μία πεντάλφα, τις λέξεις «Λουκάς 10:18» και, σύμφωνα με πληροφορίες, μια σταγόνα πραγματικού ανθρώπινου αίματος.

Τα παπούτσια έχουν σημειώσει τεράστια επιτυχία, με τα 666 ζευγάρια που κυκλοφόρησαν τη Δευτέρα να έχουν εξαντληθεί σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Ο χρόνος που τα προσαρμοσμένα μαύρα και κόκκινα παπούτσια της MSCHF κυκλοφόρησαν μόνο τυχαίος δεν ήταν, αλλά έγινε για να συμπέσουν με την κυκλοφορία του τελευταίου τραγουδιού του ράπερ Lil Nas X, με τίτλο «Montero» (Call Me By Your Name).

Το βιντεοκλίπ του τραγουδιού δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς σε αυτό ο γνωστός ράπερ γλιστρά από έναν στύλο για στριπτίζ από τον ουρανό στην κόλαση, φορώντας ένα ζευγάρι από τα παπούτσια αυτά.

Υποβάλλοντας τη μήνυση, η Nike δήλωσε ότι ούτε εξουσιοδότησε ούτε και ενέκρινε τα «Satan Shoes» και ζήτησε επίσης να απαγορευθεί από το MSCHF να χρησιμοποιεί το σήμα της και να πουλάει τα παπούτσια της.

Στην αγωγή, η Nike είπε ότι «η MSCHF και τα μη εξουσιοδοτημένα “παπούτσια του Σατανά” είναι πιθανό να προκαλέσουν σύγχυση και να δημιουργήσουν μια εσφαλμένη σχέση μεταξύ των προϊόντων της MSCHF και της Nike. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ήδη ενδείξεις σημαντικής σύγχυσης και αντιδράσεων στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων των κλήσεων για μποϊκοτάζ της Nike ως απάντηση στην κυκλοφορία των παπουτσιών της MSCHF».