Με παρέμβαση Χρυσοχοΐδη αποσύρθηκε η αστυνομική φύλαξη από το Μένιο Φουρθιώτη

Ύστερα από παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αποσύρθηκαν από σήμερα (31/3) οι αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για τη φύλαξη στο Μένιο Φουρθιώτη

Με παρέμβαση Χρυσοχοΐδη αποσύρθηκε η αστυνομική φύλαξη από το Μένιο Φουρθιώτη

Αποσύρθηκαν όλοι οι αστυνομικοί από την φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη
Με παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αποσύρθηκαν από σήμερα (31/3) οι αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για τη φύλαξη στον Μένιο Φουρθιώτη

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, μετά από την παρέμβαση του Χρυσοχοΐδη, ο Αρχηγός, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, έδωσε εντολή στην αρμόδια επιτροπή να επαναξιολογήσει την απόφαση με την οποία είχε χορηγηθεί αστυνομική φρουρά στον Μένιο Φουρθιώτη.

Πράγματι, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής, αποφασίστηκε η απόσυρση όλων των αστυνομικών, τόσο από το σπίτι όσοι και από την συνοδεία του Μένιου Φουρθιώτη.

Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής είχε απαντήσει πολύ σκληρά στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούσαν στη φύλαξη του παρουσιαστή.

Στην ανακοίνωση τους οι αστυνομικοί φωτογράφιζαν τον δημοσιογράφο κάνοντας αναφορά σε «αστυνομική φύλαξη και ασφάλεια τηλεοπτικού προσώπου και δημοσιογράφου», που «τελευταία έχει αναδειχτεί σε μείζον θέμα».

Επισημαίνουν δε πως σε ότι αφορά τη φύλαξη υπάρχει «ευθύνη των ιθυνόντων αυταπόδεικτη και υπερχειλής όταν αποφασίζεται η διάθεση αστυνομικού προσωπικού και ο τρόπος που διατίθεται, αναίτια εκθέτει αυτούς σε κίνδυνο υγείας και ζωής».

Αναφέρουν, επίσης, ότι «πολλές φορές η σχετική απόφαση (εννοούν για τη διάθεση αστυνομικής δύναμης) είναι προφορική επικαλούμενη αόριστα επείγοντες λόγους, χωρίς καμία προετοιμασία και υποδομή με ό,τι αυτό συνεπάγεται». Κάτι που οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ να εκλείψει.
Καταγγελία για 24ωρη φύλαξη

Ο αντιδήμαρχος Επικοινωνίας του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, Χρήστος Τσεμπέρης είχε προχωρήσει σε καταγγελία που προκάλεσε αίσθηση σχετικά με το γεγονός πως η ΕΛ.ΑΣ έχει προχωρήσει σε διάθεση περιπολικών και προσωπικού από διάφορα αστυνομικά τμήματα του λεκανοπεδίου για τη φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη επί 24ώρου βάσεων.

Όπως αναφέρουν τα έγγραφα, τα οποία κοινοποίησε ο Χρήστος Τσεμπέρης στον προσωπικό του λογαριασμό στα Social Media, εννέα αστυνομικά τμήματα συνεισφέρουν με τη διάθεση… εννέα περιπολικών και δεκατεσσάρων αστυνομικών.