Ανεξάρτητος ο Λαζαρίδης, 152 οι βουλευτές της κυβέρνησης

Την ανεξαρτητοποίησή του από την ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανακοίνωσε με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο βουλευτής β' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Γιώργος Λαζαρίδης.

Ανεξάρτητος ο Λαζαρίδης, 152 οι βουλευτές της κυβέρνησης

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανεξαρτητοποίησή του σχετίζεται με τις τελευταίες εξελίξεις στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, παρότι ο βουλευτής είχε ψηφίσει κατά της πρότασης δυσπιστίας που είχε καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η κυβερνητική πλειοψηφία απαριθμεί 152 βουλευτές, καθώς πρόσφατα είχε διαγραφεί και ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας.

Η κοινοβουλευτική δύναμη των ΑΝΕΛ ανέρχεται πλέον σε επτά βουλευτές.

«Θέλαμε η συμφωνία να κυρωθεί από 180 βουλευτές»

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο βουλευτής σε επιστολή του προς το προεδρείο της Βουλής, ο λόγος για τον οποίο αποφάσισε να διαχωρίσει, όπως λέει, την θέση του ήταν το αίτημα των βουλευτών των ΑΝΕΛ για την κύρωση της συμφωνίας από διευρυμένη πλειοψηφία, δηλαδή 180 βουλευτές.

Η εκ των προτέρων απόρριψη αυτής της πρότασης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση.

Για το γεγονός ότι καταψήφισε την πρόταση δυσπιστίας, σημείωσε ότι προτίμησε να στηρίξει την κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί επιτυχώς η τέταρτη αξιολόγηση και να μην τεθεί σε κίνδυνο η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια.

Πηγή: topontiki.gr