Σεισμός 7.2 στην Ιαπωνία: Η στιγμή που ο Εγκέλαδος χτυπά σε σούπερ μάρκετ και σε... ρινγκ (vids)

Δείτε στο βίντεο σκηνές που καταγράφησαν σε σούπερ μάρκετ και... ρινγκ την ώρα που σεισμός 7.2 Ρίχτερ χτύπησε την Ιαπωνία.

Σεισμός 7.2 στην Ιαπωνία: Η στιγμή που ο Εγκέλαδος χτυπά σε σούπερ μάρκετ και σε... ρινγκ (vids)

O σεισμός μεγέθους 7,2 βαθμών σημειώθηκε κοντά στην βορειοανατολική ακτή της Ιαπωνίας, ανοιχτά του νομού Μιγιάγκι, κι έγινε αισθητός στο Τόκιο. Υπολογίζεται ότι είχε εστιακό βάθος 60 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την JMA.

Οι εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος εξετάζουν την κατάσταση των πυρηνικών σταθμών στην ζώνη αυτή. Η Tokyo Electric Power ανακοίνωσε ότι δεν εντόπισε προβλήματα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα Νταϊίτσι. Προβλήματα δεν διαπιστώθηκαν ούτε στον κοντινό του σταθμό Νταΐνι.

Επίσης προβλήματα δεν εντοπίστηκαν ούτε στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ενέργειας στην Οναγκάουα της Tohoku Electric Power Co, αναφέρει η αρμόδια ρυθμιστική αρχή για την πυρηνική ενέργεια σε ανακοίνωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο ισχυρός αυτός σεισμός σημειώθηκε λίγες μέρες αφότου η Ιαπωνία τίμησε τα θύματα της τριπλής καταστροφής της 11ης Μαρτίου του 2011 από σεισμό μεγέθους 9,0 βαθμών, που είχε ως αποτέλεσμα το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα.