Επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση για κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής (pic)

Τη δυνατότητα να πάνε σε κομμωτήριο, κουρείο ή κέντρο αισθητικής και εκτός του Δήμου όπου κατοικούν θα έχουν οι πολίτες στις περιοχές επιδημιολογικού επιπέδου «πολύ αυξημένου κινδύνου» υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση για κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής (pic)
Photo Credits: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ από Eurokinissi

Από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου επαναλειτουργούν οι υπηρεσίες των κομμωτηρίων και περιποίησης άκρων. Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση κατόπιν ραντεβού ειδικά για το σκοπό αυτό. Η μετακίνηση για το ραντεβού θα γίνεται με αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6 ή με την αντίστοιχη γνωστή γραπτή βεβαίωση (τύπου Β) και με το σχετικό αποδεικτικό του ραντεβού (SMS ή email) από τον πάροχο της υπηρεσίας.

Για παράδειγμα, κάτοικος Περιστερίου που θέλει να επισκεφθεί κομμωτήριο στο Χαϊδάρι επικοινωνεί με το κομμωτήριο και κλείνει ραντεβού. Το κατάστημα του στέλνει SMS ή e-mail που αποτελεί το αποδεικτικό του ραντεβού. Όταν έρθει η μέρα και η ώρα του ραντεβού ο πολίτης στέλνει SMS με επιλογή 6 στο 13033 ή ετοιμάζει τη χειρόγραφη βεβαίωση και μαζί με το αποδεικτικό του ραντεβού (SMS ή e-mail) μετακινείται από το Περιστέρι στο Χαϊδάρι για να επισκεφτεί το κομμωτήριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ