Υπ. Παιδείας: Παράταση αιτήσεων αποφοίτων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και εγγραφών σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων παρατείνονται οι εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία, αλλά και οι αιτήσεις αποφοίτων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για συμμετοχή στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Υπ. Παιδείας: Παράταση αιτήσεων αποφοίτων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και εγγραφών σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία
Photo Credits: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ από Eurokinissi

Παρατείνεται μέχρι και την Τρίτη 30 Μαρτίου η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης δήλωσης των αποφοίτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2021, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Μέχρι την ίδια ημέρα μπορούν οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση δήλωση συμμετοχής για τις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2021 να συμπληρώσουν τις αιτήσεις-δηλώσεις τους, δηλαδή να προσθέσουν ειδικά μαθήματα ή προτίμηση για ΤΕΦΑΑ, Στρατιωτικές/Αστυνομικές σχολές κλπ.

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση-δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις υποβάλλεται από τους αποφοίτους στα Λύκεια.

Όλο το σχετικό υλικό (εγκύκλιος, οδηγίες, υπόδειγμα) βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

Η παράταση κρίθηκε αναγκαία λόγω της αυξημένης σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται σε ορισμένες περιοχές και εξαιτίας των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν σε όλη τη χώρα.

Νηπιαγωγεία - Δημοτικά

Στο μεταξύ, από το ΥΠΑΙΘ έγινε γνωστό πως, «λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά δύσκολες υγειονομικές συνθήκες λόγω του κορονοϊού - Covid 19», οι εγγραφές μαθητών/τριών στα δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-22 παρατείνονται μέχρι και την Τετάρτη 31 Μαρτίου.

Πηγή: naftemporiki.gr