ΕΜΑ: Ασφαλές το εμβόλιο της AstraZeneca - Οι ευρωπαϊκές χώρες ξαναρχίζουν τους εμβολιασμούς

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι παραμένει πεπεισμένος πως τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερτερούν κατά πολύ των ενδεχόμενων κινδύνων, μετά την έρευνα σε σχέση με αναφορές για θρομβοεμβολικά επεισόδια που ώθησαν πολλές χώρες να αναστείλουν τη χρήση του.

ΕΜΑ: Ασφαλές το εμβόλιο της AstraZeneca - Οι ευρωπαϊκές χώρες ξαναρχίζουν τους εμβολιασμούς

Το εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για τον νέο κορονοϊό είναι «ασφαλές και αποτελεσματικό» και «δεν συνδέεται» με πιο αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης θρόμβων, ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).

«Η ασφάλεια των εμβολίων είναι θεμελιώδους σημασίας και χαιρετίζουμε τις αποφάσεις των ρυθμιστικών αρχών που επιβεβαιώνουν το όφελος του εμβολίου μας στον τερματισμό της πανδημίας», ανέφερε η Αν Τέιλορ, επικεφαλής ιατρός της εταιρείας λίγο μετά την ανακοίνωση του πορίσματος. Παράλληλα, εξέφρασε την εμπιστοσύνη της ότι οι εμβολιασμοί μπορούν να ξαναρχίσουν στην Ευρώπη.

Μετά την ανακοίνωση του EMA, πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανακοίνωσαν την επανέναρξη των εμβολιασμών με το εμβόλιο.

Συγκεκριμένα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ολλανδία θα συνεχίσουν τους εμβολιασμούς από την επόμενη εβδομάδα, ενώ Γερμανία, Λετονία, Λιθουανία και Κύπρος θα ξαναρχίσουν ήδη από την Παρασκευή 19 Μαρτίου, προκειμένου να αναπληρωθεί ο χαμένος χρόνος. Την ίδια μέρα μάλιστα στη Γαλλία ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ πρόκειται να εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο εμβόλιο, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι BFMTV.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ