Μεξικό: Τουλάχιστον δεκατρείς νεκροί μετά από ενέδρα

Τουλάχιστον δεκατρία άτομα σκοτώθηκαν σε ενέδρα που έστησαν μέλη συμμορίας στο Μεξικό.

Μεξικό: Τουλάχιστον δεκατρείς νεκροί μετά από ενέδρα
Photo Credits: Reuters

Τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι -αστυνομικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί- έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη (18/3), όταν έπεσαν σε ενέδρα που έστησαν μέλη συμμορίας στην πολιτεία του Μεξικού, όπως γνωστοποίησαν η Γραμματεία Ασφαλείας και η γενική εισαγγελία.

Το συμβάν έλαβε χώρα σε τομέα του δήμου Κοατεπέκ Αρίνας, καθώς αστυνομικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί κινούνταν με αυτοκίνητα στο πλαίσιο επιχείρησης εναντίον συμμοριών που δρουν στην περιοχή, κατά τις ίδιες πηγές.

«Ως τώρα, γνωρίζουμε ότι οκτώ αστυνομικοί και πέντε υπάλληλοι του γραφείου του γενικού εισαγγελέα σκοτώθηκαν σε αυτή την άνανδρη επίθεση», αναφέρει κοινή ανακοίνωση των δύο μεξικανικών θεσμών.

Μετά την επίθεση, μέλη της Εθνοφρουράς και των ένοπλων δυνάμεων εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τους δράστες.

Οι αρχές διατράνωσαν ότι η ενέργεια αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη.

Η πολιτεία του Μεξικού, που γειτονεύει με το ομοσπονδιακό διαμέρισμα, όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα, θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες στη χώρα. Σε αυτή δρουν αρκετά καρτέλ που διακινούν ναρκωτικά, ανάμεσά τους το Familia Michoacana.

Πάνω από 300.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Μεξικό από τον Δεκέμβριο του 2006, όταν η τότε κυβέρνηση κήρυσσε τον επιλεγόμενο πόλεμο κατά των ναρκωτικών, αναπτύσσοντας τον στρατό στο εσωτερικό της χώρας. Οι αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη για τους περισσότερους από τους θανάτους στις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας