Τροχαίο στη Βουλή: Βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύγκρουσης (vid)

Βίντεο από το τραγικό τροχαίο που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή έξω από την Βουλή, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 23χρονος Ιάσονας, κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο Διαδίκτυο.

Τροχαίο στη Βουλή: Βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύγκρουσης (vid)

Στο βίντεο που αναμετέδωσε το Open φαίνεται από ψηλά η στιγμή του δυστυχήματος, όταν η μοτοσικλέτα χτυπά στο υπηρεσιακό όχημα της ΕΛ.ΑΣ., επί της Βασιλίσσης Σοφίας, όταν αυτό έστριψε για να εισέλθει στην Βουλή. Σημειώνεται ότι το μαγνητοσκοπημένο υλικό δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής ακόμα ως προς τη γνησιότητά του από τις αστυνομικές αρχές.

Από τα έως τώρα στοιχεία ο 23χρονος ανέβαινε με τη μηχανή του τη Βασιλίσσης Σοφίας στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας περνώντας μπροστά από τα «λουλουδάδικα» της Βουλής. Αριστερά της μηχανής βρισκόταν ταξί κινούμενο προς την ίδια κατεύθυνση. Στο αντίθετο ρεύμα, στο ύψος της συμβολής με την Ακαδημίας, το υπηρεσιακό όχημα έστριβε αριστερά για περάσει την είσοδο του κοινοβουλίου.

Ο οδηγός του ταξί σταμάτησε, όχι όμως και ο 23χρονος που κινούνταν δίπλα του με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το πίσω μέρος του ΙΧ. Σύμφωνα με μαρτυρίες οι σηματοδότες ανόδου και καθόδου της Β. Σοφίας ήταν στο πράσινο, ωστόσο η είσοδος των οχημάτων στο παρκινγκ της Βουλής ρυθμίζεται με τροχονόμο που τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή απουσιάζει από το σημείο.

Ο οδηγός του οχήματος έστριψε αριστερά στον προαύλιο χώρο της Βουλής, παρότι στο σημείο δεν υπήρχε τροχονόμος που ρυθμίζει την είσοδο των οχημάτων. Αρκέστηκε στο γεγονός ότι του παραχώρησε προτεραιότητα ο οδηγός ταξί, που κινείτο στην αριστερή λωρίδα της ανόδου, μη αντιλαμβανόμενος ότι από τη δεξιά λωρίδα ερχόταν με σχετικά μεγάλη ταχύτητα – χωρίς ωστόσο να έχει παραβιάσει κόκκινο – ο 23χρονος ο οποίος τον χτύπησε στο πίσω δεξιά φανάρι. Είναι πολύ πιθανό μάλιστα λόγω του ταξί που σταμάτησε, ο άτυχος νεαρός να μην είχε ορατότητα και να μην είδε το υπηρεσιακό όχημα.

Επίσης, στο οπτικό υλικό φαίνεται ότι φεύγει το κράνος από το κεφάλι του 23χρονου, ο οποίος εκτοξεύεται και κάνοντας μια περιστροφή, πέφτει με το κεφάλι στο οδόστρωμα.

Προανάκριση και ΕΔΕ

Η προανακριτική διαδικασία από την Τροχαία Αθηνών για το τροχαίο στη Βουλή συνεχίζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και καταθέσει ως αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού ο διανομέας, ένας οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου που ήταν ομόρροπα κινούμενος με το θύμα του τροχαίου και ο οδηγός ενός ταξί.

Παράλληλα, έχουν ληφθεί και εξετάζονται τα βιντεοληπτικά υλικά από την Βουλή και από τα απέναντι κτίρια, όπως του υπουργείου Εξωτερικών, της Πρεσβείας της Γαλλίας κλπ. Ειδικότερα, το υλικό από τις κάμερες της Βουλής έχει παραδοθεί στις ανακριτικές Αρχές και έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία που συντάσσεται για το τροχαίο.

Τέλος, ένορκη διοικητική εξέταση έχει διαταχθεί σε βάρος του αστυνομικού της Τροχαίας που εμφανίζεται σε βίντεο να διαπληκτίζεται με τον διανομέα, λίγο μετά το τροχαίο δυστύχημα. Ο αστυνομικός έχει μετακινηθεί ήδη σε άλλη υπηρεσία εκτός της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Πηγή: News247.gr