Ανοίγουν κομμωτήρια, αρχαιολογικοί χώροι – Καταργούνται τα 2 χιλιόμετρα

Kατάργηση του πλαφόν των δύο χιλιομέτρων, περιορισμό μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα από τις 9 το βράδυ και άνοιγμα των κομμωτηρίων περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα μέτρα για τη σταδιακή άρση του lockdown.

Ανοίγουν κομμωτήρια, αρχαιολογικοί χώροι – Καταργούνται τα 2 χιλιόμετρα

Σκέψεις για άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων, κατάργηση του πλαφόν των δύο χιλιομέτρων, περιορισμό μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα από τις 9 το βράδυ και άνοιγμα των κομμωτηρίων περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα μέτρα για τη σταδιακή άρση του lockdown που μελετούν οι επιδημιολόγοι.

«Βήματα αποσυμπίεσης χωρίς επιδημιολογική επιβάρυνση». Αυτός είναι ο κωδικός των μέτρων την ενεργοποίηση των οποίων αναμένεται να εξετάσουν οι λοιμωξιολόγοι στην αυριανή τους συνεδρίαση.

Με σαφές μήνυμα ότι πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο ο συγχρωτισμός πολλών ανθρώπων σε πλατείες, οι ειδικοί μελετούν συγκεκριμένες παρεμβάσεις ώστε να εκμεταλλευθούν την βελτίωση του καιρού και να ωθήσουν τους πολίτες να βγουν από τα σπίτια τους όπου – δυστυχώς – διαπιστώνεται η πραγματοποίηση φιλικών συγκεντρώσεων στις οποίες εξαπλώνεται ο κοροναϊός.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται το άνοιγμα των ανοιχτών αρχαιολογικών χώρων. Πολύ πιθανό θεωρείται να καταργηθεί ο περιορισμός της μετακίνησης σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων από το σπίτι και εντός των ορίων του δήμου κατοικίας.

Επίσης, μελετάται ακόμη η απαγόρευση κυκλοφορίας να γίνεται από τις 9 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα όπως δηλαδή ισχύει για τις καθημερινές, αντί τις 19:00 που ισχύει σήμερα.

Τα κομμωτήρια επίσης θεωρείται βέβαιο ότι θα ανεβάσουν ρολά στις 22 του μήνα, αφού αυτό θα γίνεται με κανόνες υγιεινής και ραντεβού όπως το απέδειξαν οι επαγγελματίες του χώρου και τις προηγούμενες φορές που επαναλειτούργησε η αγορά.

Όσο αφορά το λιανεμπόριο η συζήτηση για το πότε και πώς θα ανοίξει μετατίθεται για την επόμενη Παρασκευή, ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων, ενώ η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων πάει ακόμη πιο πίσω.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την Τετάρτη κάποιες αλλαγές στα μέτρα «ώστε να γίνουν εκ νέου ενεργοί οι πολίτες μας».

Πηγή: in.gr