Φωτεινή Πιπιλή για την οπαδική βία: Να πηγαίνουν οι μάνες των χούλιγκαν στο γήπεδο

Μία πρόταση που έρχεται από τη Βραζιλία και σύμφωνα με την οποία μητέρες οπαδών πηγαίνουν στο γήπεδο επί πληρωμή, επειδή οι χούλιγκαν τις σέβονται και μειώνονται τα φαινόμενα βίας, έκανε η Φωτεινή Πιπιλή.

Φωτεινή Πιπιλή για την οπαδική βία: Να πηγαίνουν οι μάνες των χούλιγκαν στο γήπεδο

Σε επίκαιρη ερώτηση με θέμα την αντιμετώπιση της μάστιγας του χουλιγκανισμού που έκανε προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, η βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Πιπιλή αναφέρθηκε σε μία συνομιλία που είχε με διαδικτυακούς φίλους και ψηφοφόρους της στο Facebook, πάνω στο ζήτημα του χουλιγκανισμού.

Όπως είπε η κυρία Πιπιλή δέχθηκε εκατοντάδες μηνύματα, κάτι που δείχνει ότι το θέμα απασχολεί άμεσα την κοινωνία. Μάλιστα όπως ανέφερε οι περισσότεροι εστίασαν στη Μάργκαρετ Θάτσερ, την οποία «εξυμνούσαν» για το πώς καθυπόταξε τον χουλιγκανισμό στη Μεγάλη Βρετανία πριν από περισσότερα από 30 χρόνια.

Ωστόσο η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε μία επίσημη ανάρτηση που της έστειλαν από μία ομάδα στη Βραζιλία, η οποία «προσλαμβάνει μητέρες οπαδών και τις τοποθετεί με χρήμα» πριν την έναρξη των αγώνων γιατί όπως λέει «ακόμη και ο χειρότερος χουλιγκάνος τη μάνα του τη σέβεται. Για Ελληνίδα, μπορούμε να πούμε ότι τη φοβάται κιόλας», κατέληξε επί του θέματος η κυρία Πιπιλή.

Δείτε το απόσπασμα από το 10:45

Αρχικά η Φωτεινή Πιπιλή είχε αναφερθεί στα φαινόμενα της Νέας Σμύρνης και είχε επισημάνει:

«Το αποτρόπαιο γεγονός με την επίθεση του μαινόμενου όχλου εναντίον ενός αστυνομικού εν υπηρεσία την προηγούμενη εβδομάδα στη Νέα Σμύρνη. Ενός όχλου που ξεπήδησε μέσα από μία διαδήλωση με θέμα ένα άλλο αποτρόπαιο αλλά όχι σε αυτό το βαθμό γεγονός της βίας αστυνομικού. Όχι μόνο τράνταξε κυριολεκτικά από τρόμο και δέος την ελληνική κοινωνία. Όχι μόνο ανατάραξε το πολιτικό σύστημα, αλλά ανέδειξε στο σύνολο της κοινωνίας, ένα πρόβλημα που ταλανίζει την καθημερινότητα και που περνάει συνήθως στα ψιλά ή κάπως πιο έντονα στον τύπο, το πρόβλημα του λεγόμενου οπαδικού χουλιγκανισμού. Ανεδείχθη από την πρώτη στιγμή ότι οι φερόμενοι δράστες που βλέπαμε στις οθόνες και οι οποίοι στη συνέχεια φυλακίστηκαν ήταν χουλιγκάνοι, οπαδοί χουλιγκάνοι, οι οποίοι πλέον θ’ αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη. Εδώ όμως μας ενδιαφέρει πολιτικά γιατί αυτό που εντυπωσίασε την κοινωνία ήρθε από μία άγνωστη στους πολλούς ύπαρξης και λειτουργίας του τμήματος αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους, το οποίο μάλιστα διατηρεί και τράπεζα δεδομένων και χάρη σ’ αυτήν λύθηκε το κουβάρι, βρέθηκαν και είναι προφυλακισμένοι, οι φερόμενοι ως δράστες».

πηγή: reader.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας