Ταϋλάνδη: Έξι γάτες ράτσας στο σφυρί μετά από επιδρομή της δίωξης ναρκωτικών σε σπίτι

Έξι γάτες κατασχέθηκαν μαζί με τα περιουσιακά στοιχεία μια γυναίκας που φέρεται να εμπλέκεται σε εμπόριο ναρκωτικών

Ταϋλάνδη: Έξι γάτες ράτσας στο σφυρί μετά από επιδρομή της δίωξης ναρκωτικών σε σπίτι

Έξι γάτες ράτσας αξίας χιλιάδων δολαρίων κατασχέθηκαν σε μια επιδρομή της αστυνομίας στο δίκτυο ναρκωτικών της Ταϋλάνδης με την υποψία ότι χρησιμοποιούνταν για ξέπλυμα χρήματος, δήλωσε η αστυνομία την Τρίτη (16/3).

Οι γάτες -πέντε της ράτσας Scottish Fold και μιας Βεγγάλης- κατασχέθηκαν τη Δευτέρα 15 Μαρτίου μετά από επιδρομή σε σπίτι στην επαρχία Ραγιόνγκ που ανήκε σε γυναίκα ύποπτη για εμπλοκή σε εμπόριο ναρκωτικών. Η ύποπτη είχε φύγει πριν φτάσει η αστυνομία.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το σπίτι, το οικόπεδο, ένα αυτοκίνητο και τις έξι γάτες με την υποψία ότι ήταν περιουσιακά στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν για τη νομιμοποίηση χρημάτων. Ως ζωντανά περιουσιακά στοιχεία, οι γάτες θα μπουν σε δημόσιο πλειστηριασμό, ενώ συνεχίζεται η εξιχνίαση της υπόθεσης, ανέφερε η αστυνομία.

«Η ιδιοκτήτρια φαίνεται να βοήθησε στην επιχείρηση διακίνησης ναρκωτικών. Έχουμε ένταλμα σύλληψης γι' αυτήν», δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του τμήματος δίωξης ναρκωτικών.

«Οι έξι γάτες ξένης ράτσας έχουν αξία έως και δεκάδες χιλιάδες μπατ (χιλιάδες δολάρια), το οποίο θεωρείται ξέπλυμα χρήματος»

Αν η γυναίκα παρουσιάσει αποδείξεις ότι δεν είχε εμπλακεί στο δίκτυο ναρκωτικών, θα της επιστραφούν οι γάτες και άλλα περιουσιακά στοιχεία ή τα χρήματα της δημοπρασίας.

Ωστόσο, ομάδες για την καλή διαβίωση των ζώων κάλεσαν τις αρχές να αναστείλουν το σχέδιο δημοπρασίας και να τους παραδώσουν τις γάτες, ώστε να τους βρουν σπίτια.

Πηγή: naftemporiki.gr