Πέθανε ο Τάκης του θρυλικού φούρνου στο Κουκάκι - Δόθηκαν δωρεάν λαγάνες

Μετά την είδηση του θανάτου του, Τάκη Παπαδόπουλου, ιδρυτή του φούρνου «Τάκης» στο Κουκάκι, οι λαγάνες που είχαν ψηθεί για την Καθαρά Δευτέρα δόθηκαν δωρεάν στους πελάτες.

Πέθανε ο Τάκης του θρυλικού φούρνου στο Κουκάκι - Δόθηκαν δωρεάν λαγάνες

Ο Τάκης Παπαδόπουλος, ιδρυτής του ιστορικού φούρνου «Τάκης» στο Κουκάκι έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών.

Ο θρυλικός φούρναρης της πόλης πέθανε μετά από μια σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Μετά την είδηση του θανάτου του, οι λαγάνες που είχαν ψηθεί για την Καθαρά Δευτέρα δόθηκαν δωρεάν στους πελάτες που περίμεναν όπως κάθε χρόνο δημιουργώντας ουρές.

Ο «βασιλιάς του ψωμιού» είχε γεννηθεί το 1948 στη Θεσσαλονίκη όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια.

Αργότερα ήρθε στην Αθήνα όπου ίδρυσε τον φούρνο του στις αρχές τις δεκαετίας του ’70. Σταδιακά ο «Τάκης» απέκτησε τη φήμη του καλύτερου φούρνου της Αθήνας. Βρίσκεται στη οδό Μισαραλιώτου, κάτω από την Ακρόπολη.

Ο Τάκης Παπαδόπουλος ήταν από τους πρώτους που έφεραν την μπαγκέτα στην Αθήνα και υπήρξε προμηθευτής αναρίθμητων γνωστών εστιατορίων της πόλης. Τα τελευταία 50 χρόνια, ο φούρνος του στην οδό Μισαραλιώτου αποτελεί σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της πόλης που σχηματίζουν συχνά ουρές για τα φημισμένα προϊόντα του.

Οι γιοι του, Θόδωρος και ο Αρτέμης ανέλαβαν τον φούρνο το 2010 και έκτοτε εξελίσσουν την τέχνη του πατέρα τους.

Πηγή: in.gr