Έφυγαν από τη ζωή οι ηθοποιοί Θεόφιλος Βανδώρος και Κωστής Μαλκότσης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο για τον σχεδόν ταυτόχρονο θάνατο δύο αγαπημένων ηθοποιών, του Κωστή Μαλκότση και του Θεόφιλου Βανδώρου.

Έφυγαν από τη ζωή οι ηθοποιοί Θεόφιλος Βανδώρος και Κωστής Μαλκότσης
Θεόφιλος Βανδώρος Photo Credits: PAPADAKIS PRESS

Βαρύ πένθος στο ελληνικό θέατρο, αφότου έγινε γνωστό πως τα ξημερώματα της Πέμπτης (11/3) δυο μεγάλοι ηθοποιοί, ο Κωστής Μαλκότσης και ο Θεόφιλος Βανδώρος, έφυγαν από τη ζωή.

Τη διπλά θλιβερή είδηση γνωστοποίησε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας, πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

«Μέσα στην νύχτα πληροφορούμαστε πως έφυγαν δύο φίλοι μας ηθοποιοί... Ο Κωστής Μαλκότσης, αγωνιστής, σεμνός ηθοποιός, πατέρας δύο σημαντικών καλλιτεχνών του Λαέρτη και του Ερμή, και ο Θεόφιλος Βανδώρος ο φίλος μας και καλός ηθοποιός, σπουδαίος συνεργάτης σε πολλές παραστάσεις... Μεγάλη θλίψη.»

Θεόφιλος Βανδώρος

Ο ηθοποιός Θεόφιλος Βανδώρος, γνωστός για την τηλεοπτική σειρά των 90s «Τμήμα Ηθών», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 61 ετών.

Ήταν γιος του γνωστού ηθοποιού, Νίκου Βανδώρου. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Πέρασε μία δεκαετία στο Παρίσι όπου συνέχισε τις υποκριτικές σπουδές του, ενώ όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, έπαιξε σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές όπως οι «Τμήμα Ηθών», «Λάμψη» και «Φιλοδοξίες».

Συμμετείχε, επίσης σε θεατρικές παραστάσεις, αρχαία δράματα, κλασικά αλλά και σύγχρονα έργα.

Κωστής Μαλκότσης

Ο Κωστής Μαλκότσης με σημαντική πορεία στον χώρο του κλασικού και νεοελληνικού κινηματογράφου, ήταν πατέρας των ηθοποιών Λαέρτη και Ερμή. Μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές του ήταν η συμμετοχή στις ταινίες «Τα χρόνια της θύελλας», «Η ώρα της οργής», «το Κόκκινο τρένο» και οι «Πόθοι στον καταραμένο βάλτο».

Από τις τελευταίες σημαντικές εμφανίσεις του στον κινηματογράφο ήταν η μικρού μήκους ταινία «Δεν θα Υποκύψουμε» του Γιώργου Κ. Μπακόλα βασισμένη στο αφήγημα του Γιάννη Μακριδάκη.

Πηγή: news247.gr