Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Εκτός κινδύνου ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στο κεφάλι

Στο «401» στρατιωτικό νοσοκομείο διακομίστηκε ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στο κεφάλι στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και σύμφωνα με τους γιατρούς δεν διατρέχει κίνδυνο.

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Εκτός κινδύνου ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στο κεφάλι

Θετικά είναι τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού, που τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά την διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο και όπως έγινε γνωστό, τραυματίστηκε μεν σοβαρά αλλά έχει τις αισθήσεις του και σύμφωνα με τους γιατρούς δεν διατρέχει κίνδυνο.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με την Αστυνομία, συμμετείχε σε ομάδα της ΔΡΑΣΗΣ που κινούνταν στην περιοχή, όταν δέχθηκαν επίθεση από περίπου 60-70 άτομα, στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Νικολάου Πλαστήρα, τα οποία κατάφεραν να τον ρίξουν από τη μοτοσικλέτα και να τον τραυματίσουν. Ακολούθησε ολόκληρη επιχείρηση από τα ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις για να τον προστατέψουν μέχρι να παραληφθεί από ασθενοφόρο.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει σχετικά ηρεμήσει η κατάσταση, ωστόσο υπάρχουν ακόμα εστίες επεισοδίων. Συγκεκριμένα ένταση παρατηρείται στην οδό Ελ. Βενιζέλου, όπου και πάλι νεαροί έχουν ανάψει φωτιές ενώ οι αστυνομικοί κάνουν χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης.

Επίσης, σύμφωνα με την πρώτη εικόνα από την περιοχή, έχουν προκληθεί ζημιές σε πολλά αυτοκίνητα και καταστήματα ενώ νεαροί έχουν χρησιμοποιήσει πέτρες και κομμάτια από τα πεζοδρόμια που έσπασαν ή από σημεία που εκτελούνται έργα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστό αν έχουν γίνει προσαγωγές ή συλλήψεις.

Άλλοι τρεις τραυματίες αστυνομικοί ελαφρά

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης μεταβαίνουν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για να ενημερωθούν από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού της Ομάδας ΔΡΑΣΗ που τραυματίστηκε από ομάδα κουκουλοφόρων κατά την διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

Ο αστυνομικός, πάντως, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι υπάρχουν και άλλοι τρεις αστυνομικοί τραυματίες, αλλά ελαφρά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ