Διεθνή ΜΜΕ: «Διαφορετική η εικόνα των βίντεο για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη»

Εκτενή είναι τα δημοσιεύματα σε διεθνή Μέσα ενημέρωσης αναφορικά με τα επεισόδια της Κυριακής (7/3) στη Νέα Σμύρνη. Στις ανταποκρίσεις τονίζεται πως «οι ελληνικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για ισχυρισμούς υπέρμετρης αστυνομικής βίας μετά από συγκρούσεις στην Αθήνα», σύμφωνα με το ABC.

Διεθνή ΜΜΕ: «Διαφορετική η εικόνα των βίντεο για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη»

Το δίκτυο αναφέρει πως οι απόψεις για το τι πραγματικά συνέβη «αποκλίνουν», καθώς «σε ανακοίνωση, η αστυνομία ανέφερε ότι μια περιπολία αστυνομικών με μοτοσυκλέτες πήγε στο προάστιο της Νέας Σμύρνης στην κεντρική πλατεία λίγο πριν τις 3 μ.μ. Κυριακή για να διερευνήσει «πολλαπλές αναφορές» παραβιάσεων των μέτρων lockdown και ανέφερε ότι δέχθηκαν επίθεση από ομάδα 30 ατόμων, ενώ τραυματίστηκε ένας αστυνομικός».

Ωστόσο, συνεχίζει το ABC «τα βίντεο που ανέβηκαν σε διάφορους ιστότοπους δείχνουν μια διαφορετική εικόνα: ειρηνικοί πολίτες που διαφωνούν με την αστυνομία και ξαφνικά ρίχνονται στο έδαφος και οι αστυνομικοί επιτίθενται με γκλομπ. Σε αυτό το περιστατικό πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία των κατοίκων περίπου τέσσερις ώρες αργότερα». Το ABC αναφέρεται και στην πολιτική αντιπαράθεση που ξέσπασε μετά τα γεγονότα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και δημοσίευμα του Euronews, στο οποίο γίνεται λόγος για «βίντεο που κυκλοφορούν ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν ότι η αστυνομία πραγματοποιεί βίαιη σύλληψη σε προάστιο της ελληνικής πρωτεύουσας».

«Εικόνες από την Κυριακή έδειξαν ότι ένας νεαρός άνδρας ξυλοκοπήθηκε στο έδαφος με γκλομπ από αστυνομικό, καθώς τουλάχιστον τρεις άλλοι αξιωματικοί στέκονταν κοντά. Ο άντρας μπορεί να ακουστεί να φωνάζει «πονάει», ενώ οι περαστικοί εκφράζουν οργή», τονίζει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι διατάχθηκε και ΕΔΕ.

naftemporiki.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας