ΓΓΑ: Δεν ενέκρινε τον εκλογικό κατάλογο της ΕΟΚ! (pics)

Η ΓΓΑ γνωστοποίησε ότι δεν επικύρωσε τον εκλογικό κατάλογο που της έστειλε η ΕΟΚ, με τις αρχαιρεσίες της ομοσπονδίας μπάσκετ πλέον να μπαίνουν σε... περιπέτεια.

ΓΓΑ: Δεν ενέκρινε τον εκλογικό κατάλογο της ΕΟΚ! (pics)

Απρόσμενη εξέλιξη προέκυψε σε ό,τι έχει να κάνει με τις επικείμενες εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Συγκεκριμένα η ΕΟΚ απέστειλε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τον εκλογικό κατάλογο των σωματείων-μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου στις αρχαιρεσίες της ομοσπονδίας μπάσκετ, οι οποίες είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στις 28 Μαρτίου.

Ωστόσο, όπως γνωστοποίησε η ΓΓΑ μέσω ανάρτησής της στο πρόγραμμα «Διαύγεια», δεν έδωσε την έγκρισή της στον εκλογικό κατάλογο της ομοσπονδίας!

Από το μεν υφυπουργείο Αθλητισμού διαρρέει πως η λίστα της ΕΟΚ περιλαμβάνει και μη ενεργούς συλλόγους από αγωνιστικής άποψης, ανεξαρτήτως αν έχουν ήδη ενταχθεί ή όχι στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Στη δε ομοσπονδία του μπάσκετ ισχυρίζονται ότι έπραξαν νομότυπα, στέλνοντας τη σωστή -κατά τη γνώμη τους- λίστα 45 μέρες πριν από την πραγματοποίηση των εκλογών. Αν το υφυπουργείο έχει ενστάσεις, θα πρέπει να στείλει πίσω τον αναθεωρημένο από αυτό κατάλογο μέχρι και 15 μέρες προ των εκλογών.

Αναμένονται εξελίξεις στο σοβαρό αυτό θέμα από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.