Ελβετία: Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα του κορονοϊού

Ο πρόεδρος της Ελβετίας, Γκι Παρμελέν, κάλεσε τους πολίτες να τιμήσουν τους περισσότερους από 9.300 ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας, τηρώντας ενός λεπτού σιγή.

Ελβετία: Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα του κορονοϊού
Photo credits: DENIS BALIBOUSE από Reuters

Το μεσημέρι της Παρασκευής (5/3) οι καμπάνες των εκκλησιών ήχησαν στην Ελβετία, ενώ ο κόσμος τηρούσε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του κορονοϊού, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τον πρώτο θάνατο που καταγράφηκε στη χώρα από τη νόσο.

Στον καθεδρικό της Νοτρ Νταμ στη Λωζάνη, τη γαλλόφωνη πόλη στο δυτικό τμήμα της Ελβετίας, ο φύλακας Ρενάτο Χόισλερ σήμανε την καμπάνα "La Clemence" του 16ου αιώνα.

Η καμπάνα αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς κατά τον Μεσαίωνα ηχούσε για να προειδοποιήσει τους κατοίκους της πόλης για κάποιον επερχόμενο κίνδυνο ή για να τους παροτρύνει να επιδείξουν αλληλεγγύη σε δύσκολες περιόδους.

Ο Χόισλερ δήλωσε στο Reuters ότι τον Απρίλιο, καθώς η επιδημία εξαπλωνόταν, είχε ξανανέβει τα 153 πέτρινα σκαλιά του καμπαναριού για να χτυπήσει την καμπάνα το βράδυ, με σκοπό να εμψυχώσει τους κατοίκους να δείξουν θάρρος και αλληλεγγύη.

Πηγές: naftemporiki.gr, CNA