Συρία: 4 νεκροί και 24 τραυματίες μετά από πυραυλικές επιθέσεις κατά διυλιστηρίων

Τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και αρκετοί άλλοι έχουν τραυματιστεί μετά από πυραυλικές επιθέσεις κατά διυλιστηρίων πετρελαίου στη Συρία

Συρία: 4 νεκροί και 24 τραυματίες μετά από πυραυλικές επιθέσεις κατά διυλιστηρίων
Φωτογραφία Αρχείου

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν την Παρασκευή 5 Μαρτίου το βράδυ, όταν ομοβροντίες πυραύλων έπληξαν διυλιστήρια πετρελαίου στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τρεις πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από ρωσικά πολεμικά στα ανοικτά των ακτών της Συρίας και έπληξαν αγορά και διυλιστήρια πετρελαίου κοντά στην περιοχή Αλ Χαμάραν, στην περιφέρεια της Τζαράμπουλους, στο βορειοανατολικό Χαλέπι.

Κατά την ίδια πηγή, πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έπληξαν διυλιστήριο πετρελαίου στην Ταρχίν, στο ανατολικού τμήμα της επαρχίας του Χαλεπιού, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν τεράστιες πυρκαγιές.

Η μη κυβερνητική οργάνωση, που εδρεύει στη Βρετανία, ανέφερε ότι 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν στα πυραυλικά πλήγματα.

Οι δύο περιοχές που χτυπήθηκαν τελούν υπό τον έλεγχο του τουρκικού στρατού και αντικαθεστωτικών μαχητών υποστηριζόμενων από την Τουρκία.

Ο Γιούσεφ Χάμουντ, εκπρόσωπος του επιλεγόμενου Εθνικού Συριακού Στρατού (ΕΣΣ), που υποστηρίζεται από την Άγκυρα, επιβεβαίωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι έγιναν τα δύο πλήγματα. Διευκρίνισε ότι ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν αρκετοί άμαχοι.

Η Τουρκία είναι η κυριότερη προστάτιδα δύναμη των αντικαθεστωτικών μαχητών στη Συρία, ενώ η Ρωσία και το Ιράν στηρίζουν τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ, στον πόλεμο που διαρκεί μια δεκαετία.

Πηγή: naftemporiki.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας