Χαρδαλιάς: Σκληρό lockdown και σε Φωκίδα, Ανώγεια

Σε καθεστώς σκληρού lockdown μπαίνουν από το πρωί του Σαββάτου (6/3) οι περιοχές της Φωκίδας και των Ανωγείων, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Χαρδαλιάς: Σκληρό lockdown και σε Φωκίδα, Ανώγεια

Και νέες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο», από αύριο το πρωί, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, Συγκεκριμένα, από αύριο το πρωί ξεκινούν μπαίνουν σε σκληρό lockdown η Περιφερειακή ενότητα Φωκίδας, και τα Ανώγεια όπου διπλασιάστηκαν τα κρούσματα.

Ιδιαίτερα αυξημένο είναι το ιικό φορτίο, όπως ανέφερε, στην περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης (ιδιαίτερα στους δήμους Εορδαίας και Κοζάνης), στις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Ιωαννίνων, Καβάλας, Ημαθίας (και ιδιαίτερα στο δήμο Αλεξάνδρειας), καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Σερρών, Κιλκίς, Ζακύνθου, Χανίων και Ρεθύμνης.

Κατανομή κορονοϊού (5/3): 1.057 κρούσματα στην Αττική, 247 στη Θεσσαλονίκη

Ο κ. Χαρδαλιάς επέστησε την προσοχή των κατοίκων στις περιοχές αυτές, καθώς όπως είπε οι δείκτες του μέσου όρου των 14 ημερών ανά 100.000 κατοίκους καθώς και των 7 ημερών, σιγά-σιγά επιδεινώνονται και πλησιάζουν το επίπεδο του συναγερμού. Στην συνέχεια απηύθυνε έκκληση για πιστή εφαρμογή των μέτρων, ειδικά σε αυτές τις περιοχές.

Από την κατηγορία «βαθύ κόκκινο» βγαίνει η περιφέρεια Λάρισας. Ο κ. Χαρδαλιάς είπε επίσης ότι μέχρι να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, πρέπει να δείξουμε όλοι προσοχή.

«Όμως ακόμα δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό», συνέχισε ο υφυπουργός, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο φειδωλοί στις μετακινήσεις μας. «Την ώρα που άλλες χώρες παλεύουν για να αποκρούσουν το τέταρτο κύμα, εμείς παλεύουμε με το τρίτο» είπε χαρακτηριστικά.

naftemporiki.gr