Αλλαγή ώρας 2021: Η Κυριακή του Μαρτίου που αλλάζει η ώρα

Αλλαγή ώρας για το 2021 και δείτε ποια Κυριακή του Μαρτίου περνάμε σε θερινή ώρα. Τι θα γίνει με την κατάργηση της αλλαγής ώρας.

Αλλαγή ώρας 2021: Η Κυριακή του Μαρτίου που αλλάζει η ώρα

Πλησιάζει η ημέρα για την αλλαγή ώρας το 2021, δηλαδή η Κυριακή του Μαρτίου στην οποία θα περάσουμε στη θερινή ώρα. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την αλλαγή ώρας 2021. Οι δείκτες των ρολογιών θα πάνε μια ώρα μπροστά. Την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου περνάμε σε θερινή ώρα.

Η Κυριακή που περνάμε στη θερινή ώρα είναι στις 28 Μαρτίου.

Μάλιστα, η επόμενη αλλαγή ώρας, θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2021. Ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί και τον Μάρτιο του 2022.

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής ώρας το 2021. Όμως το συγκεκριμένο θέμα έχει μείνει στάσιμο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ουσιαστικά το θέμα έχει «παγώσει» λόγω της πανδημίας, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε όλο τον πλανήτη.

Επίσης, σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

Παρόλα αυτά, επί του θέματος δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη. Στην Ελλάδα η αλλαγή ώρας εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, δοκιμαστικά, το 1932 και συγκεκριμένα από τις 6 Ιουλίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 1932 όπου τα ρολόγια είχαν τεθεί μία ώρα μπροστά.