Λιγνάδης: Αίτημα κατάσχεσης ψηφιακών δεδομένων υπέβαλε ο δικηγόρος μηνυτή, Γ. Βλάχος

Αίτημα κατάσχεσης ψηφιακών δεδομένων, αλλά και κατάλογο μαρτύρων υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης του 25χρονου μηνυτή του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννης Βλάχος

Λιγνάδης: Αίτημα κατάσχεσης ψηφιακών δεδομένων υπέβαλε ο δικηγόρος μηνυτή, Γ. Βλάχος

Με κατάλογο μαρτύρων, αλλά και αίτημα κατάσχεσης ψηφιακών δεδομένων του Δημήτρη Λιγνάδη, προσήλθε στο γραφείο της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας ο Γιάννης Βλάχος, συνήγορος του 25χρονου, του η μήνυσή πυροδότησε τις εξελίξεις σε βάρος του καλλιτέχνη.

Ο δικηγόρος προσκόμισε στη δικαστική λειτουργό κατάλογο μαρτύρων που, όπως είπε, έχουν να εισφέρουν στην έρευνα κρίσιμα στοιχεία και συγκεκριμένα περιστατικά. Παράλληλα, ο κ. Βλάχος υπέβαλε στην ανακρίτρια αίτημα, προκειμένου να κατασχεθούν με στόχο να ελεγχθούν τα ψηφιακά δεδομένα του κατηγορούμενου ηθοποιού-σκηνοθέτη.

«Στο πλαίσιο της υποχρέωσης να στηρίξουμε την κατηγορία, εισέφερα σήμερα στοιχεία στην ανακριτική διαδικασία. Έναν κατάλογο μαρτύρων, οι οποίοι θα έρθουν να καταθέσουν κρίσιμα περιστατικά, καθώς και ένα αίτημα για κατάσχεση των ψηφιακών δεδομένων του κατηγορούμενου, προκειμένου να διερευνηθούν από τα αρμόδια εγκληματολογικά εργαστήρια της ΓΑΔΑ, ως προς το περιεχόμενο τους ή ως προς τυχόν παρεμβάσεις που έχουν γίνει», δήλωσε ο κ. Βλάχος εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου.

Στην αντίπερα όχθη, σειρά αιτημάτων, με κύριο την κατ' αντιπαράσταση εξέταση του ενός εκ των δύο θυμάτων που περιλαμβάνονται στην κατηγορία σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, κατέθεσε στην ανακρίτρια της υπόθεσης ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του κ. Κούγια, ο συνήγορος του κατηγορουμένου κατέθεσε στην ανακρίτρια αίτημα εξέτασης του εντολέα του ενώπιος ενωπίω με τον καταγγέλοντα βιασμό του το 2015 στην Επίδαυρο και αίτημα αυτοψίας στον χώρο του ξενοδοχείου που θα υποδείξει ο παθόντας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ