Στον εισαγγελέα καταγγελία του Αυγενάκη για τις συνθήκες διεξαγωγής ΓΣ και αρχαιρεσιών στην ΕΟΧΑ

Η διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης και των εκλογών στην Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων το περασμένο Σάββατο (27/2) αποτέλεσε αντικείμενο αναφοράς-καταγγελίας του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Τελικός αποδέκτης αυτής ο εισαγγελέας για διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκαν.

Στον εισαγγελέα καταγγελία του Αυγενάκη για τις συνθήκες διεξαγωγής ΓΣ και αρχαιρεσιών στην ΕΟΧΑ

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, για να διερευνηθεί τυχόν διενέργεια αξιόποινων πράξεων, απέστειλε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορά-καταγγελία του σχετικά με τη διεξαγωγή γενικής συνέλευσης και αρχαιρεσιών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ) στις 27 Φεβρουαρίου.

Ο Αυγενάκης ζητά να διαπιστωθεί αν για τη σύγκληση και τη διεξαγωγή τής εν λόγω ΓΣ έχει διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και πιο συγκεκριμένα της κείμενης νομοθεσίας περί έκτακτων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού.

Η αναφορά του υφυπουργού Αθλητισμού κοινοποιήθηκε, για τις δικές τους ενέργειες, στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, στον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, αντιστράτηγο ΠΣ ε.α. Βασίλειο Παπαγεωργίου, στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστό, καθώς και στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην αναφορά-καταγγελία του ο Λ. Αυγενάκης αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Από τον ιστότοπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ) πληροφορήθηκα ότι στις 27/2/2021, στην πόλη της Λάρισας, διεξήχθη γενική συνέλευση αρχαιρεσιών τής ανωτέρω αθλητικής ομοσπονδίας... Στην παραπάνω ΓΣ συμμετείχαν, με φυσική παρουσία, τουλάχιστον είκοσι ένας (21) εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων-μελών της ομοσπονδίας.

Στους παρευρισκόμενους, εκτός από τα μέλη του προεδρείου της ΓΣ, θα πρέπει επιπλέον να προστεθούν και τα τρία (3) μέλη της εφορευτικής επιτροπής, της οποίας μάλιστα θα πρέπει υποχρεωτικά, σύμφωνα με τον νόμο, να προήδρευσε δικηγόρος Αθηνών διορισμένος στο Εφετείο ή στον Άρειο Πάγο, λαμβανομένου υπόψη ότι η έδρα της συγκεκριμένης ομοσπονδίας βρίσκεται στην Αθήνα.

Κατόπιν αυτών και με δεδομένο ότι στην προκειμένη περίπτωση υπήρξαν προφανώς και μετακινήσεις προς την πόλη της Λάρισας από άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας, παρακαλώ πολύ για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να διερευνηθεί και να διαπιστωθεί αν για τη σύγκληση και τη διεξαγωγή της ανωτέρω ΓΣ έχει διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται από το άρθρο 285 του ΠΚ (παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών) ή οποιαδήποτε άλλη πράξη που τιμωρείται (ποινικά ή διοικητικά) σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία περί έκτακτων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού Covid-19».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας