Το ΣΕΦ αλλάζει: Χρηματοδότηση για να γίνει προορισμός, άθλησης, αναψυχής και πνεύμονας πρασίνου

Χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής για τα έργα που θα αναβαθμίσουν συνολικά την εικόνα του περιβάλλοντος χώρου και θα καταστήσουν το ΣΕΦ προορισμό, άθλησης, αναψυχής και πνεύμονα πρασίνου.

Το ΣΕΦ αλλάζει: Χρηματοδότηση για να γίνει προορισμός, άθλησης, αναψυχής και πνεύμονας πρασίνου

Την εξασφάλιση χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής για τα έργα που θα αναβαθμίσουν συνολικά την εικόνα του περιβάλλοντος χώρου και θα καταστήσουν το ΣΕΦ προορισμό, άθλησης, αναψυχής και πνεύμονα πρασίνου, γνωστοποίησε η Χριστίνα Τσιλιγκίρη.

Η πρόεδρος του ΣΕΦ σχολίασε στα social media: «Το ΣΕΦ αλλάζει! Με την εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής, ξεκινάμε τα μεγάλα έργα που θα αναβαθμίσουν συνολικά την εικόνα του περιβάλλοντος χώρου και θα καταστήσουν το ΣΕΦ προορισμό, άθλησης, αναψυχής και πνεύμονα πρασίνου».

Η σχετική ενημέρωση αναφέρει: «Ξεκινούν τα μεγάλα έργα στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, μετά και την εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής.

Βασικός στόχος είναι η ανάπλαση του χώρου πέριξ των αθλητικών εγκαταστάσεων, με έμφαση στη χωροθέτηση περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών και κατ’ επέκταση την αποκατάσταση της κυκλοφορίας των διερχομένων.

Παράλληλα, προχωρά η εκμίσθωση χώρων για τη δημιουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, γεγονός που θα δώσει αναπτυξιακή πνοή στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, προχωρά, για πρώτη φορά, η εξυγίανση και συντήρηση των δικτύων απορροής και ύδρευσης, καθώς και η αποκατάσταση του συστήματος άντλησης και αναζωογόνησης των υδάτινων όγκων του καναλιού στην ακτή Δηλαβέρη.

Η ολοκλήρωση του έργου θα καταστήσει το Σ.Ε.Φ ελκυστικό προορισμό άθλησης και ψυχαγωγίας για τους πολίτες της Αττικής.

Επισημαίνεται ότι η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου αποτελεί το πρώτο βήμα προς την υλοποίηση του ολιστικού σχεδίου ανάπτυξης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας