Νιγηρία: Απελευθερώθηκαν 42 άτομα που είχαν απαχθεί από σχολείο

Ένοπλοι που είχαν εισβάλει σε σχολείο της Νιγηρίας και είχαν απαγάγει 42 ανθρώπους, απελευθέρωσαν τους ομήρους τους.

Νιγηρία: Απελευθερώθηκαν 42 άτομα που είχαν απαχθεί από σχολείο
Κοιτώνας σε οικοτροφείο της Νιγηρίας, απ' όπου απήχθησαν περισσότερες από 300 μαθήτριες στις 26 Φεβρουαρίου

Ένοπλοι απελευθέρωσαν το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 42 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 27 μαθητές, που είχαν απαχθεί την περασμένη εβδομάδα από οικοτροφείο στην πολιτεία του Νίγηρα, στο βορειοκεντρικό τμήμα της Νιγηρίας, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας.

Την περασμένη εβδομάδα 27 μαθητές, 3 μέλη του προσωπικού και 12 μέλη των οικογενειών τους απήχθησαν από ένοπλη συμμορία που εισέβαλε σε κυβερνητικό σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή Καγκάρα στην πολιτεία αυτή γύρω στις 02:00 τη νύχτα. Ένα αγόρι σκοτώθηκε κατά την εισβολή των ενόπλων.

«Οι μαθητές που είχαν απαχθεί, το προσωπικό και οι συγγενείς του κυβερνητικού κολλεγίου της Καγκάρα απελευθερώθηκαν και τους υποδέχθηκε η κυβέρνηση της πολιτείας του Νίγηρα», δηλώνει ο κυβερνήτης της πολιτείας, Σάνι Μπέλο, σε μήνυμά του στο Twitter.

Οι απαγωγές για λύτρα από ένοπλες ομάδες, πολλές από τις οποίες φέρουν όπλα και χρησιμοποιούν μοτοσικλέτες, είναι συχνές σε πολλές πολιτείες στη βόρεια Νιγηρία.

Σε ξεχωριστή επιδρομή που έγινε την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στην πολιτεία Ζαμφάρα, ένοπλοι εισέβαλλαν τη νύχτα σε σχολείο θηλέων και απήγαγαν περισσότερες από 300 μαθήτριες.

Πηγή: naftemporiki.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας