Γαλλία: 12 χρόνια κάθειρξη σε μαιευτή για 11 βιασμούς γυναικών ασθενών

Σε 12 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε μαιευτής από τη Γαλλία για βιασμούς 11 ασθενών

Γαλλία: 12 χρόνια κάθειρξη σε μαιευτή για 11 βιασμούς γυναικών ασθενών
Photo credits: Clay Banks από Unsplash

Ένας 49χρονος μαιευτής καταδικάστηκε την Παρασκευή 26/2 σε ποινή κάθειρξης 12 ετών από το ποινικό δικαστήριο του Ερό στη νότια Γαλλία για 11 βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες ασθενείς.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει 20 χρόνια ποινή κάθειρξης, τη μέγιστη ποινή για αυτό το έγκλημα.

Ο κατηγορούμενος, Λιονέλ Σαρβάν «δεν δίστασε να εκμεταλλευτεί ευάλωτες γυναίκες, έγκυες ή σε λοχεία», είπε ο εισαγγελέας Αλμπέρ Σαντινόλ, ζητώντας την επιβολή της ανώτατης ποινής για αυτό το έγκλημα, δηλαδή 20 χρόνια κάθειρξης.

Ο Σαρβάν, 49 ετών, κρίθηκε ένοχος για διάπραξη σεξουαλικών επιθέσεων σε ασθενείς το χρονικό διάστημα μεταξύ 2013 και 2016 υπό το πρόσχημα ιατρικών διαδικασιών, κατά την προετοιμασία του τοκετού ή κατά τη μεταγεννητική παρακολούθηση.

Πολλές γυναίκες ασθενείς δήλωσαν ότι «πάγωσαν» ή «παρέλυσαν» κατά τη διάρκεια των βιασμών και δεν τολμούσαν να μιλήσουν αρχικά, ενώ υπέφεραν από μακροχρόνιες ψυχολογικές συνέπειες. Όλες οι γυναίκες μίλησαν για προδοσία «εμπιστοσύνης» όταν βρίσκονταν σε περίοδο μεγάλης ευαλωτότητας.

«Άκουσα τα βάσανα των ασθενών και λυπάμαι. Έχω ένα μέρος της ευθύνης γι' αυτό τον πόνο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν σκόπιμο εκ μέρους μου. Αγαπούσα αυτές τις ασθενείς», υποστήριξε ο κατηγορούμενος στη δίκη του.

Ένας ψυχίατρος τον περιέγραψε ως «δράστη που ενήργησε καταχρώμενος την εμπιστοσύνη που του δόθηκε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας