Απομακρύνεται το ενδεχόμενο άρσης του lockdown από την 1η Μαρτίου

Απομακρύνεται το άνοιγμα της αγοράς από 1η Μαρτίου λόγω της αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού, γεγονός που επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο υπουργικό συμβούλιο.

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο άρσης του lockdown από την 1η Μαρτίου

Σε εφησυχασμό λόγω της επιτυχίας στον εμβολιασμό απέδωσε την απότομη άνοδο κρουσμάτων του κορονοϊού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο, επιβεβαιώνοντας ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για άρση του lockdown από 1η Μάρτη ακυρώνονται.

Ζήτησε δε από όλους να μην εφησυχάζουν και να τηρούν τα μέτρα που έχει αποδειχθεί ότι δουλεύουν.

Ειδικότερα ο πρωθυπουργός πριν περάσει στην ημερήσια διάταξη του υπουργικού με τρία νομοσχέδια, έκανε μία σύντομη αναφορά στα ζητήματα της πανδημίας

“Έχουμε ένα πολύ θετικό νέο, το οποίο είναι η γρήγορη πρόοδος στη διαδικασία των εμβολιασμών. Εκτιμώ ότι σύντομα θα ξεπεράσουμε και το φράγμα του 1 εκατομμυρίου στην Επιχείρηση «Ελευθερία», η οποία κατά γενική ομολογία είναι άρτια οργανωμένη και τυγχάνει πολύ μεγάλης αποδοχής από τους πολίτες” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

“Αισθάνομαι, όμως ταυτόχρονα ότι η επιτυχία μας στον εμβολιασμό δημιουργεί και κάποια αισθήματα γενικότερου εφησυχασμού. Και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, διότι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν έχουμε χτίσει ακόμα τείχος ανοσίας και οι μήνες του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου είναι πολύ δύσκολοι μήνες -πάντα, παραδοσιακά- για όλες τις αναπνευστικές λοιμώξεις”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

“Είδαμε χθες μία απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, η οποία εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου.”

Ο πρωθυπουργος υπογράμμισε ότι: “Πρέπει να παραμείνουμε πολύ προσηλωμένοι στα μέτρα τα οποία ξέρουμε ότι δουλεύουν”, δηλώνοντας ότι γνωρίζει και κατανοεί την κούραση των πολιτών, όμως τόνισε ότι με το όπλο του εμβολιασμού έρχεται το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας.

“Κατά συνέπεια, σε καμία περίπτωση η επιτυχία του εμβολιασμού δεν πρέπει να γίνει άλλοθι εφησυχασμού. Και θα παρακαλέσω και τον Υπουργό Υγείας, αλλά και όλους σας μέσα από το δημόσιο λόγο τον οποίο αρθρώνετε, ο καθένας στο αντικείμενό του επειδή όλοι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο επηρεάζεστε από τις εξελίξεις, αυτό να είναι κάτι το οποίο να το τονίζετε συστηματικά” κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: News247.gr