Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Αντιμέτωπος με κατηγορίες για βιασμό

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για βιασμό μιας νεαρής ηθοποιού το 2018, βρίσκεται ο γνωστός Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Αντιμέτωπος με κατηγορίες για βιασμό

Σε βάρος του διάσημου ηθοποιού Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ηλικίας σήμερα 72 ετών, ασκήθηκε δίωξη, στις 16 Δεκεμβρίου 2020, για «βιασμούς» και «σεξουαλικές επιθέσεις», που φέρεται να διέπραξε το καλοκαίρι του 2018 σε βάρος μιας νεαρής ηθοποιού, κατηγορίες που ο ίδιος απορρίπτει.

Τις πληροφορίες μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια πηγή με γνώση της υπόθεσης, την οποία επιβεβαίωσε και μια δικαστική πηγή.

Η ενάγουσα κατήγγειλε στην αστυνομία στα τέλη Αυγούστου του 2018 ότι βιάστηκε δύο φορές στο σπίτι του πρωταγωνιστή στο Παρίσι. Η υπόθεση αρχικά, μπήκε στο αρχείο λόγω έλλειψης στοιχείων, ωστόσο το καλοκαίρι του 2020 η νεαρή γυναίκα κατόρθωσε να ξεκινήσει εκ νέου τις διαδικασίες για τη διερεύνηση των γεγονότων.

Ο δικηγόρος του ηθοποιού Ερβέ Τεμίμ, σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, «εξέφρασε τη λύπη του που αυτές οι πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας».

Ο Ντεπαρντιέ, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, «αμφισβητεί πλήρως τα γεγονότα που του προσάπτονται», ανέφερε ο δικηγόρος του.

Η νεαρή ηθοποιός, ηλικίας περίπου 20 ετών, είχε αρχικά καταθέσει μήνυση στα τέλη Αυγούστου του 2018.

Κατηγορούσε τον ηθοποιό για δύο βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις, οι οποίοι διαπράχθηκαν στην οικία του Ντεπαρντιέ στο Παρίσι, στο 6ο διαμέρισμα, στις 7 και 13 Αυγούστου του 2018.

Σύμφωνα με πηγή με γνώση της υπόθεσης, ο ηθοποιός είναι φίλος της οικογένειας του θύματος. «Δεν υπήρχε απολύτως τίποτα το επαγγελματικό εκεί», αναφέρει η πηγή αυτή, την ώρα που γαλλικά ΜΜΕ αναφέρονται σε πρόβες για ένα θεατρικό έργο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ