Λιγνάδης: Αυτοπροσώπως θα ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη

Αυτοπροσώπως θα ζητήσει ο Δημήτρης Λιγνάδης τη μετάθεση της προγραμματισμένης για την Τετάρτη 23/2 απολογίας του για την επόμενη μέρα.

Λιγνάδης: Αυτοπροσώπως θα ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη
Photo Credits: Τατιάνα Μπόλαρη από Eurokinissi

Αυτοπροσώπως θα ζητήσει αύριο ο Δημήτρης Λιγνάδης τη μετάθεση της προγραμματισμένης απολογίας του για την Πέμπτη.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος κρατείται στη ΓΑΔΑ, θα οδηγηθεί αύριο, Τετάρτη 24/2 στο γραφείο της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας με τον συνήγορο του Αλέξη Κούγια που ανέλαβε χθες (22/2) την υπεράσπιση του, προκειμένου να ζητήσει προθεσμία μίας ημέρας για την απολογία του. Η αναβολή αποσκοπεί στο να ενημερωθεί για τη δικογραφία και να συγκροτήσει με τον νεοδιορισθέντα συνήγορο του, την υπερασπιστική του άμυνα. Έτσι, είναι πιθανό αντί για αύριο η απολογία να δοθεί την Πέμπτη, οπότε λήγει και το όριο των πέντε ημερών από τη σύλληψη, για την έκδοση απόφασης ως προς την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου.

Ο κ. Κούγιας, που παραμένει πλέον μόνος στην υπεράσπιση του καλλιτέχνη, αφού χθες αργά το βράδυ ο αρχικά διορισθείς συνήγορος κ. Νίκος Γεωργουλέας ανακοίνωσε ότι λύθηκε η συνεργασία του με τον κατηγορούμενο, υποστήριξε σε δηλώσεις του «δεν έχουμε πάρει κανέναν όρκο ότι αναλαμβάνουμε μόνο αθώους ανθρώπους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αναλαμβάνουμε ενόχους, εκείνο που λέει το Σύνταγμα είναι να βοηθούμε αυτούς που αποφασίζουν, τους δικαστές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας